8 voedingsmiddelen om cellulite te bestrijden

cellulitis (2)Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, is een ontsierende huidaandoening, die veelal het gevolg is van een hormonale disbalans, die vaak voortkomt uit een verkeerd voedingspatroon. De cellulite is het gevolg van een disbalans tussen testosteron en oestrogeen. Een teveel aan oestrogeen ten opzichte van testosteron kan cellulite tot gevolg hebben. Door de voeding en leefstijl aan te passen, kunnen de effecten van cellulite van binnenuit worden bestreden.

  1. Water

Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 60% procent uit water. Het is dus geen wonder dat uitdroging een belangrijke oorzaak kan vormen van de opbouw van cellulite onder de huid. Water is een noodzakelijk deel van het detoxificatieproces in het lichaam. Een tekort aan water resulteert vaak in de opbouw van gif in de vetcellen, waardoor deze moeilijk zijn te metaboliseren. Vetcellen met een hoge toxiciteit verharden in kraalachtige brokken die aan de ‘cottage-cheese’-textuur van cellulite bijdragen. Uitdroging leidt ook tot dunnere huid met een verminderde elasticiteit. Wanneer de huid wordt verzwakt, heeft deze een grotere neiging om de cellulite te laten zien dan wanneer deze dik en gezond is. Veel water drinken helpt het lichaam vet te metaboliseren, te reinigen van toxines en zorgt voor een dikkere huid. Drink minimaal 0.03 liter water per kilo lichaamsgewicht per dag.

  1. Komkommer

Het thema van hydratatie omvat ook de consumptie van komkommers. Deze bevatten niet alleen water, maar ook veel waardevolle vitaminen en mineralen, waaronder het mineraal silica, of siliciumdioxide, dat een essentieel bestanddeel vormt voor gezond bindweefsel. Zo zijn komkommers een welkome ondersteuning bij de bestrijding van cellulite.

  1. Lijnzaad

Lijnzaad zit boordevol essentiële vetzuren (EFA) waarmee de elasticiteit van de huid verbetert. Met lijnzaad moet men echter wel gematigd omspriingen, aangezien het ook fyto-oestrogenen bevat, waardoor een hormonale disbalans weer kan doorslaan naar de vrouwelijke kant. Wel verhogen de vele vitaminen en mineralen de gezondheid en dikte van de huid en om de symptomen van cellulite te verminderen. De hoge concentratie van vezels helpt uw lichaam de vetcellen sneller te metaboliseren.

  1. Tomatenpuree

Tomaten bevatten veel lycopeen, een voedingsstof die de afbraak van collageen in de huid voormindert en celvernieuwing bevordert. Om een goede hoeveelheid lycopeen binnen te krijgen zou je ongeveer vijftien tomaten per dag moeten eten. Door regelmatig tomatenpuree eten, draag je bij aan de afbraak van cellulite en in sommige gevallen zijn zelfs op korte termijn veranderingen in de huidstructuur waar te nemen.

  1. Gelatine

Een van de beste voedingsbronnen van collageen is gelatine. Gelatine heeft het vermogen de huid te verbeteren en zorgt voor celregeneratie. Regelmatige consumptie van gelatine zorgt ook voor gezonder bindweefsel dat bijdraagt aan het hobbelige uiterlijk van cellulite. Bovendien bevat gelatine veel eiwitten en werkt het als een eetlustremmer. Kies bij voorkeur voor de grasgevoerde variant.

  1. Ananascellulitis

Ananas bevat bromelaïne, een anti-inflammatoir enzym dat ook draagt bij aan vermindering van cellulite door het stimuleren van vetcelmetabolisme. Geniet van een halve kop van ananasblokjes als onderdeel van je ontbijt, voor een verfrissende middagsnack of als dessert. Bedenk echter wel dat ananas vol zit met suiker, dus eet het met mate of combineer het met vet, vezels of eiwitten, om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

  1. Citroensap / cayennepeper

Vitamine C in citroensap is geweldig voor de verbetering van de huidgezondheid, terwijl de capsaïcine in cayennepeper de bloedcirculatie bevordert. Zo wordt de vermindering van cellulite aanzienlijk. Driemaal daags een thee met citroen en cayenne zal binnen een paar weken een merkbaar effect geven op de omvang van de vetcellen en de textuur van cellulite. Citroen en cayennethee helpt ook om het lichaam te ontgiften, waardoor het uitstekende voeding is bij cellulite.

  1. Groene thee

Groene thee heeft een krachtige thermogene werking en dat helpt om het metabolisme van vetcellen te versnellen en cellulite effectief te voorkomen en bestrijden. De anti-oxydant EGCG (epigallocatechin gallate) in groene thee verhoogt de energieniveaus en mentale helderheid.

De meest antioxidantrijke groene thee is matcha – de oude poederthee die ooit werd gebruikt door monniken en samurai voor gezondheid en mentale helderheid!

Lees ook dit artikel voor meer informatie over de ongelooflijke gezondheidsvoordelen van Matcha Groene thee.

Veel lichamelijke aandoeningen, zeker met betrekking tot de huid, zijn uitstekend te behandelen met volledig natuurlijke producten. Dit kan voeding zijn, van binnenuit, maar ook in de vorm van volledig natuurlijke cosmetica van buitenaf. Laat de synthetische cosmetica maar links liggen en maak gebruik van de kracht van de natuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *