Aardappelsap voor huid en haar

Aardappelsap is nu niet bepaald het eerste wat in je opkomt als iemand over aardappels begint. Ikzelf zou eerder een beeld voor me zien van een bord dampende aardappels met lekkere vette jus en een stukje vlees. Dat stereotype beeld verdwijnt echter steeds meer, aangezien men toch wel inziet dat aardappels niet de beste voeding zijn, zeker niet vanwege hun hoge glycemische waarde en dus de bloedsuiker flink kunnen opjagen.

Aardappelsap is echter sterk in opkomst, aangezien dit sap steeds vaker bewijst een sterk tonicum te zijn, dat de gezondheid, en met name de gezondheid van huid en haar, uitstekend kan
aardappelsapondersteunen. In India wordt het bovendien veel gebruikt in talloze huismiddeltjes.

Aardappelsap is rijk aan de vitaminen A, B en C, maar ook aan de mineralen fosfor, calcium, ijzer, en kalium en bevat bovendien vezels en eiwitten. Omdat aardappelsap een voor velen vreemd smaakje heeft, kan worden gemengd met een andere vruchtensap, honing of citroen, maar ook met wortelsap of kruiden.

Lees snel verder en ontdek de vele voordelen van aardappelsap, maar wees voorzichtig bij inwendig gebruik, want sommige mensen kunnen er heftig op reageren.

Voordelen van aardappelsap

Gezicht

 • Breng koud aardappelsap aan op de huid om ouderdomsvlekken te verminderen. Het koude sap kan ook worden toegepast op de door de zon verbrande huid, waar het een kalmerend en verkoelend effect geeft.
 • Breng dagelijks aardappelsap aan op je gezicht om rimpels weg te houden en voor een gezonde teint en zachtheid.
 • Wrijf met een in aardappelsap gedrenkt wattenschijfje de huid onder de ogen in om donkere kringen te verminderen en wrijf het hele gezicht in voor een minder vermoeid uiterlijk.
 • Meng aardappelsap met wrongel voor een heerlijk anti-aging masker, dat hydrateert en fijne lijntjes vermindert.
 • Meng komkommer- en aardappelsap en breng dat aan op je gezicht om je huidskleur te verlichten of wallen onder de ogen te verminderen.
 • Aardappelsap met olijfolie helpt om kraaienpootjes, rimpels en donkere kringen te verminderen.

Vermindert ontsteking

Aardappelsap is een uitstekend anti-inflammatoir middel voor artritis, stijve gewrichten en rugpijn. Therapie met ruwsap is een van de meest succesvolle natuurlijke behandelingen die vandaag voor de behandeling van reuma en artritis. Drink een klein glaasje in de ochtend op een nuchtere maag.

Droge huid

Een droge huid kan je van buitenaf behandelen met crèmes en lotions, maar als deze van binnenuit niet gevoed wordt met de juiste voedingsstoffen, zal deze nooit het mooi glanzende uiterlijk krijgen dat je wilt. Drink dagelijks een glas aardappelsap per dag om je huid te beschermen tegen toxische stoffen in je lichaam. Bovendien verbetert het sap de bloeddoorstroming, waardoor de huid beter doorbloed raakt en beter wort voorzien van voedingsstoffen.

Haar

Je kunt van aardappelsap een heerlijk, voedend haarmasker maken om je haar sneller te laten groeien op een natuurlijke manier. Omdat het sap een anti-inflammatoire werking heeft, heeft dit masker ook een positieve invloed bij alopecia areata, een auto-immuunziekte waarbij kale plekken op het hoofd ontstaan.

 • Pers een aardappel uit
 • Meng het sap met een eiwit en beetje honing
 • Masseer het haar en de hoofdhuid grondig in
 • Laat dit gedurende 2 uur intrekken
 • Was het haar uit met een milde, natuurlijke shampoo, zoals bijvoorbeeld Ringana shampoo

Jicht

Aardappelsap is alkalisch van aard dus deze kalmeert het maagdarmkanaal, bevordert de spijsvertering en verlaagt de zuurgraad, veroorzaakt door urinezuur, in de gewrichten. Jicht is aandoening die wordt veroorzaakt door verzuring door voedingsmiddelen zoals bonen en vetten. Drink dagelijks een glas aardappelsap om jicht en maagzweren te genezen.

Eczeem

Door regelmatig aardappelsap te gebruiken kan je klachten als eczeem en acne flink de kop indrukken. Drink het sap om de klachten van binnenuit op te lossen en breng het sap aan op de huid, of voeg deze toe aan het badwater, om de huid van buitenaf te behandelen.

Aardappelsap kan je het eenvoudigst maken met een slowjuicer of anders in de sapcentrifuge. Was de biologische aardappelen grondig en pers ze met schil uit in de slowjuicer. Binnen een minuut heb je glas boordevol gezonde voedingsstoffen. Je kan het sap eventueel lekkerder maken door er wortelsap, citroen of appel aan toe te voegen.

Realiseer je echter wel dat aardappelsap niet voor iedereen geschikt kan zijn. Aangezien sommige mensen gevoelig zijn voor nachtschades, is het gebruik van aardappelsap voor hen af te raden.

Gebruik een paardenmiddel als aardappelsap dus altijd met mate! Bij uitwendig gebruik mag je scheutiger zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *