Natuurlijke acne behandeling uit grootmoeders kastje

natuurlijke acne behandeling appelciderazijn

Een natuurlijke acne behandeling? Dat bestaat niet! Zou je zeggen….als je de cosmeticafabrikanten mag geloven. Ja, inderdaad! Want er zijn wel degelijk uitstekende manieren op met een natuurlijke acne behandeling je klachten op z’n minst te verminderen.

Val niet voor synthetische verleidingen

Voor acne zijn talloze producten te koop en je weet van gekkigheid niet meer welke je nou moet kopen. Allemaal beloven ze gouden bergen, maar als het puntje bij paaltje komt werken ze niet of nauwelijks. Dit komt omdat deze acne producten zijn samengesteld uit voornamelijk synthetische ingrediënten die niet de oorzaak bestrijden, maar alleen de symptomen. In dit blog lees je hoe je zowel de symptomen als de oorzaken te lijf gaat en dan met natuurlijke producten, zonder toevoeging van chemicaliën.

Voorbeeld: Josefiens natuurlijke acne behandeling

Sinds haar dertiende levensjaar zijn Marian en haar acne onafscheidelijk. Met lotions, gezichtsreinigers, drankjes en uiteindelijk zware doktersrecepten, waaronder de anticonceptiepil, probeerde ze de acne de baas te worden. Ook chemische peelings en laserbehandelingen boden geen structurele verbetering. Op haar 28e wilde ze wel eens van die ellende af en verdiepte zich in de materie. En naar aanleiding daarvan hakte ze een paar knopen door…

Ze stopte met de pil, elimineerde melk en gluten uit haar dieet. Ook verminderde ze haar suikerinname drastisch en bemerkte na een paar weken al verbetering in haar huid. De klachten verminderden. Voeding bleek dus van grote invloed. Onderstaand vind je de natuurlijke acne behandeling die Josefien van haar klachten afhielp.

Natuurlijke acne behandelingen die wel werken

Pas je voeding aan

Vitamine A en vitamine B2 zijn erg belangrijke vitamines bij de bestrijding van acne. Een tekort aan vitamine A vergroot de kans op ontstoken tagkliertjes. Daarnaast zorgt het vitamine B-complex, en met name vitamine B2, voor een goede leverfunctie, waardoor toxische stoffen sneller het lichaam verlaten en de huid minder belasten.

De huid is een weerspiegeling van de gezondheid van de darm. Als je darmen niet naar behoren functioneren door consumptie van veel koolhydraten, koezuivel en gluten, is het waardevol hiermee te experimenteren en een tijdje gluten- en zuivelvrij te eten. Het levert niet per definitie veel op, maar het is zeker het proberen waard en te kijken of de acne symptomen minder worden.

De huid reinigen met kokosolie

Het zal je vreemd in de oren klinken, maar kokosolie is een perfect middel om de huid te reinigen. Het heeft, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen verstikkende werking op de huid. Het verwijdert alle make-upsporen en maakt de huid zijdezacht. En niet minder belangrijk: het normaliseert de natuurlijke olieproductie van de huid. Dit in tegenstelling tot een reiniging met een typisch acne product uit de winkel, dat de gezichtshuid compleet uitdroogt.

Gezichtsreiniging met honing

Masseer met licht bevochtigde vingertoppen een halve theelepel rauwe (erg belangrijk!) honing in op de droge, door acne aangedane huid. Spoel dit na vijf minuten intrekken af. De rauwe honig heeft een antibacteriële werking om de groei van puistjes te remmen. Bovendien, verwijdert het overtollige olie, maar belast het de huid niet zodat deze wel gehydrateerd blijft. Zie ook het honing gezichtsmasker elders op de website.

Appelciderazijn, de toner tegen acne

Spray ’s ochtends en ‘s avonds het gezicht in met een mengsel van 4/5 kruidnagelolie en 1/5 appelciderazijn. De appelciderazijn bevat zachte exfoliërende zuren die de acne kalmeren en de pH-balans van de huid normaliseren. Dit blog gaat geheel over acne en appelciderazijn.

Baking soda exfoliant

Neem eens per week een maskertje met kalamijn poeder en baking soda. Het klinkt vreemd, maar baking soda is een geweldig middel om acne te bestrijden. Maak een dun papje ( in verband met de sterk alkalische graad) van baking soda, Kalamijn poeder en water en smeer dit uit over de gezichtshuid en laat dit enkele minuten intrekken. Het geeft een subtiele chemische peeling waardoor de puistjes uitdrogen en mee-eters worden geëlimineerd. Bonus: het is de goedkoopste acne behandeling die je je kan voorstellen.

Als je acne hebt, wees dan wel zeer voorzichtig. Afhankelijk van de gevoeligheid van je huid kan de alkalische werking van baking soda de huid ook irriteren. Probeer dus eerst heel voorzichtig een klein stukje huid met een sterk verdund baking soda papje. Lees het blog Natuurlijke verzorgingsproducten om mee op te passen alvorens je met baking soda of appelciderazijn aan de slag gaat. Veiligheid voor alles!

Een natuurlijke acne behandeling hoeft niet ingewikkeld te zijn. Josefien laat zien dat je met natuurlijke middeltjes en een beetje ‘grootmoeders kennis’ helemaal geen last hoeft te hebben van acne.

Bekijk alle artikelen over huidaandoeningen

Gerelateerde berichten

1 Reacties

John Beckers

Bedankt voor het delen van deze informatie! Ik ga er mee aan de slag in mijn strijd tegen acne!

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies