Top 10 anti-aging voedingsmiddelen om je huid van binnenuit te voeden

anti-aging voedingsmiddelen blauwe bessen

Als je stilstaat bij het feit dat 95% van de ziektes en aandoeningen voortkomen uit voeding- en leefstijlgewoontes, dan is het logisch dat je jezelf met de juiste voeding een hoop doktersbezoekjes en vooral leed kunt besparen. Gezond eten is niet alleen goed om jezelf lekker in je vel te voelen, je ziet er ook een stuk gezonder uit. Met de juiste anti-aging voedingsmiddelen houd je je lichaam van binnenuit gezond en kun je je huid beschermen tegen schadelijke UV-stralen, houdt deze voldoende vocht vast en is deze beschermd tegen vrije radicalen.

Top 10 anti-aging voedingsmiddelen

Avocado’s: Avocado’s zijn hartstikke vet. Maar wel met gezonde soorten vetten. Bovendien zijn ze goed voor de huid, omdat ze de antioxidanten vitamine A en vitamine E bevatten. Deze bieden beide bescherming tegen UV-stralen en houden de huid gehydrateerd. Daarnaast bevatten ze glutathion, een krachtige antioxidant die ook de huid gezond houdt. Avocado’s zitten boordevol gezonde vetten die niet alleen helpen bij het ontwikkelen en onderhouden van gezonde cellen, maar ook het risico op hartaandoeningen en beroertes verminderen.

Blauwe bessen: Blauwe bessen bevatten grote hoeveelheden antioxidanten die helpen bij de bestrijding van schadelijke vrije radicalen. Deze bessen hebben een relatief milde smaak en kunnen worden toegevoegd aan smoothies, de yoghurt, salades of gewoon om lekker mee te snacken.

Groene thee: naast water is het drinken van groene thee een uitstekende manier om gehydrateerd te blijven. Het houdt de huid gezond omdat het antioxidanten en vitamine B3 bevat. Daarnaast bevat groene thee ook het stofje epigallocatechin-3-gallate (EGCG), een bijzonder krachtige antioxidant die bovendien een positieve invloed heeft op de cholesterol. Matcha groene thee is de koning van EGCG en bevat het meest.

Boerenkool: Boerenkool is een groene bladgroente die bijzonder veel kalium bevat, een stof die zorgt dat de huidcellen gehydrateerd en stevig blijven. Het bevat ook de antioxidant vitamine K, die de bloedstolling voorkomt en kan helpen bij kringen onder de ogen, littekens en spataderen.

Sinaasappels: Sinaasappels zijn goed voor de huid omdat ze veel water bevatten. Ook zijn ze rijk aan vitamine C, dat het lichaam nodig heeft om collageen te kunnen produceren. Collageen is de eiwitstructuur die de huid zijn stevigheid geeft en de zichtbare tekenen van huidveroudering tegengaat. Calculeer wel in dat sinaasappelsap niet telt, want dat is meestal gemaakt ingedikte pulp die is aangelengd met water en waarvan je bloedsuikerspiegel enorm kan pieken, waardoor je juist huidklachten in de vorm van acne kan ontwikkelen.

Granaatappels: net als sinaasappels zitten granaatappels vol met vitamine C. Ze zijn ook rijk aan andere antioxidanten die de vrije radicalen bestrijden en een gezonde huid bevorderen.

Zoete aardappelen: zoete aardappelen laten de bloedsuiker niet omhoog vliegen en bevatten aanzienlijke hoeveelheden vitamine C en bètacaroteen, die door het lichaam worden omgezet in vitamine A en antioxidanten.

Tomaten: Tomaten zitten boordevol vitamine C en bovendien met het stofje lycopeen. Lycopeen is een krachtige plantenstof is een belangrijke antioxidant die de huid beschermt tegen schade door de zon en bovendien goed is voor de bloedsomloop en beschermt tegen kanker. Verwarm de tometen wel even goed, dan worden de werkzame stoffen nog beter opgenomen door het lichaam.

Wilde zalm: Wilde zalm is een uitstekende bron van omega-3 vetzuren, die de huid gehydrateerd kunnen houden, ontstekingen kunnen verminderen en kanker kunnen bestrijden. Kies echter nadrukkelijk voor WILDE zalm en niet voor de goedkope kweekzalm uit de supermarkt. Waarom geen kweekzalm lees je hier. 

Met de bovenstaande anti-aging voedingsmiddelen geef je je huid een oppepper, maar natuurlijk moet je voor het optimale resultaat wel de ‘belastende’ voedingsmiddelen elimineren uit je dieet. Deze voeding zorgt dat je extra snel veroudert.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies