Effectieve psoriasis behandeling met arganolie

psoriasis behandeling met arganolie

Psoriasis is een vervelende en vooral ontsierende huidaandoening waarbij er sprake is van verschillende schilferige plekken op de huid. De huid is dik en rood. Arganolie wordt vaak genoemd als een goede natuurlijke behandelmethode. Hoe krijg je een effectieve psoriasis behandeling met arganolie?

Pure arganolie biedt een uitstekende behandeling tegen verschillende huidaandoeningen, waaronder psoriasis en eczeem. Wanneer je kiest voor een behandeling met arganolie, is het vooral te letten op de kwaliteit. Helaas geldt bij arganolie ‘goedkoop is duurkoop’. Veel goedkope arganproducten bevatten goedkope of synthetische toevoegingen, vaak om de houdbaarheid te verlengen.

Wat is psoriasis precies?

Psoriasis is een huidaandoening die veel stress en ongemak oplevert voor de patiënt. Jeuk en een branderig gevoel zijn de bekendste klachten. Wat is psoriasis dan precies?

Onder normale omstandigheden vernieuwd de huid zich voortdurend. De oude huidcellen sterven af terwijl er aan de onderkant van de huid weer nieuwe, jonge cellen aangroeien. De opperhuid bestaat uit kleine huidcellen die langzaam afsterven en afschilferen. Onder normale omstandigheden merk je hier niets van.

Bij psoriasis is dit normale proces verstoord geraakt en verloopt it proces vele malen sneller, waardoor schilfervorming plaatsvindt, ofwel, er ontstaat een overvloed aan oude huidcellen, waardoor er huidschilfers ontstaan. Hierdoor gaat de huid ontsteken en wordt deze rood en opgezet.

Oorzaken psoriasis

Hoewel de medische wetenschap nog altijd gist over het ontstaan van psoriasis en soortgelijke klachten, zijn er inmiddels duidelijke aanwijzingen dat de versnelde celgroei verband houdt met een verstoorde darmfunctie.1 Deze aandoening wordt ook wel leaky gut genoemd, maar deze aandoening wordt niet erkend door de gevestigde wetenschap en om die reden kan een leaky gut dus onmogelijk een oorzaak zijn.

Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de ontstekingsprocessen bij psoriasis mede eraan bijdragen dat de huidaandoening in stand blijft. Aangezien ontstekingen voor een belangrijk deel worden veroorzaakt door een verkeerd voedingspatroon en stress, is het belangrijk dat in een behandelprotocol op te nemen.

Bestel 100% pure arganolie, zonder (synthetische) toevoegingen

Ook medicatie kan een oorzaak zijn van verheviging van psoriasis symptomen. Sommige medicijnen zoals antidepressiva en beta-blokkers) kunnen psoriasis klachten verergeren.

Van psoriasis wordt vaak gezegd dat het erfelijk is, maar het kan op elke leeftijd opduiken en in veel gevallen kan een gezond en natuurlijk voedingspatroon veel leed voorkomen.

Psoriasis behandeling met arganolie

Bij een complementair behandelplan kan een psoriasis  behandeling met arganolie deel uitmaken van de aanpak. Veel patiënten voelen zich overgeleverd aan de agressieve medicatie die veel artsen voorschrijven en die vaak alleen symptoombestrijding is. Om die reden gaan patiënten vaak zelf op zoek naar natuurlijke behandelingen die minder bijwerkingen geven.

Pure arganolie heeft een verzachtend effect op de schilferende plakkaten op de huid en neemt veel van de jeuk weg. Bij een psoriasis behandeling met arganolie is er geen risico op bijwerkingen, zoals die wel kunnen optreden bij de medicatie van de huisarts of dermatoloog.

Er zijn diverse hoofdbestanddelen in pure arganolie die verlichting van de klachten kunnen bieden.

Rol carotenoïden bij psoriasis behandeling met arganolie

Carotenoïden zijn de plantenstoffen die fruit en groenten de oranje, gele of rode kleur geven. Deze verbindingen vervullen in ons lichaam een belangrijke rol door hun anti oxidatieve werkingen beschermen ze de huid tegen zonlicht. Daarnaast hebben ze een regulerende werking op de celgroei en -proliferatie.

Arganolie heeft ook een regulerende werking op het vochtgehalte in de huid en om die reden is het zo geschikt bij psoriasis, vooral waar de huid enorm uitdroogt en dus branderig voelt.

Vitamine E

Pure arganolie bevat van nature veel vitamine E en dat is een krachtige antioxidant. Vitamine E helpt de ontsteking te verminderen, waardoor ook de jeuk afneemt. Na het aanbrengen op de aangedane plekken neemt de jeuk vaak binnen enkele reeds af, zodra de olie in de huid is getrokken.

Squaleen

Squaleen is een lichaamseigen stof, die onder andere het vochtgehalte in de huid reguleert. Talg bijvoorbeeld, bestaat namelijk voor 13% uit squaleen. Niet alleen biedt deze stof bescherming tegen uv-straling en is het een belangrijke antioxidant, het gaat ook de veroudering van de huid tegen.

Effectieve psoriasis behandeling met arganolie

Om maximaal te profiteren van een psoriasis behandeling met arganolie moet de olie tweemaal per dag worden aangebracht op de psoriasis plekken.

  • Reinig de huid met een 100% natuurlijk, zeepvrij en alcoholvrij product, aangezien zeep en alcohol de huid uitdrogen.
  • Dep de huid zachtjes droog met een handdoek.
  • Breng één of twee druppels arganolie aan en masseer deze in door cirkelvormige bewegingen te maken net zolang tot deze volledig is geabsorbeerd.

Natuurlijk is arganolie geen oplossing op zich, maar maakt deze deel uit van een complementaire behandeling waarbij ook het voedselpatroon grondig wordt aangepast en waarbij stressreductie een rol speelt, want stress is een grote veroorzaker van ontstekingen.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *