Arganolie, voor de zuiverste schoonheid

argan olie 2De laatste paar jaar is het begrip arganolie enorm populair geworden in de schoonheidsindustrie, maar eigenlijk staat deze wonderolie al eeuwenlang, met name in Noord-Afrika, bekend als hét voedende schoonheidsmiddel. Arganolie is een heerlijke, pure, multifunctionele schoonheidsolie – maar wat maakt het precies zo speciaal?

De olie of het ‘vloeibare goud’, zoals het in geboorteland Marokko bekend staat, is afkomstig van de arganboom, die is aangepast aan lange periodes van droogte en is uitgegroeid tot een veerkrachtige boom die gewend is aan zowel de hitte als aan droge bodemomstandigheden.

De vrucht van de boom produceert zeer grote noten, die vervolgens met de hand worden geplukt en koud worden geperst om vervolgens te worden verwerkt in jouw beautyproducten.

Arganolie is veelzijdig inzetbaar

In Marokko wordt argan al lang gewaardeerd om zijn vermogen om een breed scala van klachten te verhelpen. Deze klachten lopen uiteen van vroegtijdige veroudering tot artritis, en van behandeling van spit tot droge nagelriemen. Zodra de olie eenmaal is geëxtraheerd, is deze bijzonder rijk aan vitamine C, vitamine E, antioxidanten en vetzuren, zoals omega 9. Als ‘voeding voor de huid’ is arganolie ongeëvenaard enig ander natuurlijk product, laat staan een door de mens gecreëerd cosmeticaproduct.

Deze belangrijkste eigenschappen van arganolie zijn dat het de droge huid uitstekend hydrateert, geneest bij huidwondjes en heel goed in staat is het huidweefsel te herstellen. Ook helpt het om de structuur van de huid te vernieuwen en versnelt het de microcirculatie. Argan staat ook bekend om de sterke anti-aging eigenschappen, is het rijk aan Ferulazuur, bevat het acht essentiële vetzuren, carotenoïden, sterolen en saponinen. De olie is ook licht van gewicht, wordt gemakkelijk geabsorbeerd en is niet vet. Om die reden kiezen veel cosmeticafabrikanten om arganolie toe te voegen aan hun huidverzorgingsproducten.

arganOok de toepassing van argan op het haar heeft een ware revolutie doorgemaakt. Met slechts een paar druppels in het haar, voelt zelfs droog en dun haar weer heerlijk gezond en zacht. Arganolie kan ook ’s avonds op het gezicht worden gesmeerd om ‘s nachts in te trekken als een masker.

Maar het zijn niet alleen je gezicht en je haren die kunnen profiteren: argan kan ook worden gebruikt als een voedende en sprankelend body-olie of worden toegevoegd aan het badwater voor een heerlijk hydraterend bad. Deze unieke olie is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap en men veronderstelt dat het helpt bij het voorkomen van striae.

Let op kwaliteitsverschil

Let echter wel op bij de aanschaf van arganolie. Veel producten die als arganolie worden aangeprezen bestaan inderdaad voor een groot deel uit argan, maar zijn aangelengd met chemische stoffen, waardoor het product uiteindelijk allesbehalve natuurlijk is. Bovendien bestaat er zelfs bij pure arganolie ook veel verschil in kwaliteit, bijvoorbeeld als de olie niet koudgeperst is, of is aangelengd met andere natuurlijke oliën. Wees dus alert op kwaliteitsverschil!

Koop 100% pure Arganolie bij arganwinkel.nl

Leestip

Boek ‘De heilzame kracht van arganolie’

9789044723472

 

 

 

 

Volg ons op Facebook of schrijf je rechtsboven in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven omtrent natuurlijke huidverzorging.

een stralende huid en gezondheid2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *