De top acht anti-aging voedingsmiddelen

anti-aging voedingsmiddel

Anti-aging kun je op verschillende manieren toepassen. Je kunt als het te laat is naar de cosmetisch chirurg gaan en bakken met geld uitgeven, of je kunt preventief te werk gaan en de tand des tijds zo min mogelijk de vrije hand geven. Dit kun je doen door gezond te eten, stress zo veel mogelijk te vermijden en biologische cosmetica te gebruiken zodat je je huid zo min mogelijk belast met toxische stoffen.

Voeding voor anti-aging

De meeste mensen denken bij anti-aging aan dure behandelingen in klinieken, peperdure cosmetica en vooral veel afzien om het verouderingsproces zoveel mogelijk af te remmen. Dat is een totale misvatting, aangezien je met voeding en leefstijl het verouderingsproces flink kunt vertragen. Het is namelijk niet meer dan jezelf fatsoenlijk verzorgen, zowel qua voeding als qua leefstijl.

Met voeding kun je al enorm veel doen. Voor anti-aging is het van belang dat er zo weinig mogelijk oxidatie plaatsvindt in de lichaamscellen. Hierbij komen vrije radicalen vrij en dat zorgt voor vroegtijdige veroudering van huid en haar, maar ook van de inwendige organen. Het is dus belangrijk om voldoende antioxidanten binnen te krijgen en die zitten vooral in puur en onbewerkte voeding.

Top 8 anti-aging voedingsmiddelen

Hier zijn de top 8 voedingsmiddelen met krachtige anti-aging eigenschappen. Met deze voedingsmiddelen kunnen we onze gezondheid en uiterlijk zo lang mogelijk conserveren zonder chemische smeerseltjes te gebruiken. Voeg deze voeding toe aan je arsenaal van dagelijks gezondheidsbevorderende hulpmiddelen om je je geweldig te voelen en er goed uit te zien, ongeacht hoe oud je bent.

Bladgroenten en kruisbloemige groenten

Gezondheidsdeskundigen prediken altijd over groene bladgroenten en dat doen ze niet voor niets. Deze zitten namelijk boordevol indrukwekkende hoeveelheden foliumzuur, calcium en andere voedingsstoffen die de gezondheid van de botten ondersteunen, beschermen tegen cognitieve achteruitgang en leeftijdsgebonden oogproblemen helpen voorkomen.

Kruisbloemige groenten zoals broccoli helpen ook het risico op geheugenverlies te verminderen en groenten zoals boerenkool, snijbiet, andijvie, bietenloof en spinazie, zijn heerlijke toevoegingen aan allerlei gerechten, waaronder roerbakgerechten, salades, stoofschotels en soepen.

Abrikozen

Deze kleine perzikachtige vrucht kan fragiel lijken, maar het zijn ware anti-aging bommetjes. De fel oranje buitenkant van abrikozen wordt veroorzaakt door de carotenoïden, krachtige antioxidanten die de gezondheid ondersteunen en beschermen tegen vrije radicalen. Ons lichaam zet het carotenoïde beta-caroteen om in vitamine A, wat bijdraagt aan gezonde ogen, huid, haar, tandvlees en de klieren.

Jaren van onderzoek hebben bewezen dat abrikozen meer carotenoïden bevatten dan welk ander voedsel. Ze zijn ook uitstekend in staat het lichaam te detoxen en de dorst te lessen.

Bessenvooranti-aginganti-aging voedingsmiddel

Wetenschappers hebben ontdekt dat bessen na kruiden zo’n beetje de hoogste ORAC waarde (de hoogste antioxidant niveaus) hebben van alle fruit en groenten. Verse bessen zitten ook boordevol fytochemicaliën en kleurpigmenten genaamd anthocyanen, waarvan men weet dat deze een positieve invloed hebben op bepaalde vormen van kanker, gezondheid van de urinewegen, geheugenfunctie en gezond ouder worden. Dus: bessen voor anti-aging!

Bessen zijn goede bronnen van quercetine, een flavonoïde die werkt als zowel een anti-carcinogeen als een antioxidant en beschermt tegen kanker en hartziekten. De anti-inflammatoire eigenschappen van bessen vertragen verlies van mentale functies, dat vaak wordt geassocieerd met veroudering. Onderzoekers melden dat bosbessen ook Alzheimer zouden kunnen vertragen. Bessen zijn dus ook waardevol voor anti-aging van de hersenen.

Olijfolie

Italianen staan bekend om hun vermogen elegant ouder te worden, dus het zal geen verassing zijn dat olijfolie gezond is. Olijfolie zit boordevol gezonde omega-3 vetzuren. Deze helpen niet alleen om slank te blijven, maar ondersteunen ook een gezonde cholesterol en verbeteren de huid en de spijsvertering. Al deze factoren leiden tot een gezonder lichaam en een langere levensduur. Het is niet voor niets dat Ringana in veel producten de gezonde topeigenschappen van olijven toepast. Kortom, olijfolie en olijven zijn super anti-aging voeding.

Wilde zalm: anti-aging food nummer 1

Een enorme antioxidant boost krijg je van wilde zalm. Je huid glanst sneller dan van vrijwel elke andere soort vis. De rood-roze teint van de wilde zalm komt van nature voort uit een dieet van krill, dat een hoge voedingswaarde heeft. Dit biedt een gezonde dosis van het uiteindelijke pigment astaxanthine, dat opmerkelijke anti-inflammatoire eigenschappen heeft. Een andere antioxidant in zalm is het mineraal selenium. Dat beschermt de gezonde huidcellen door het afweren van vrije radicalen. Het ondersteunt ook de schildklier, die zowel je gewicht als je algehele gezondheid in toom houdt.

Als het aankomt op zalm is er veel kaf onder het koren. Supermarktzalm raad ik je met klem af om te eten. Het is namelijk ronduit on-gezond! Kies daarom bij voorkeur voor wilde zalm, die lekker heeft kunnen rondzwemmen in de zee en dus in een natuurlijke omgeving heeft kunnen groeien. Lees meer over waarom ik wilde zalm adviseer.

Tomaten

anti-aging voedingsmiddelTomaten zijn  ook een belangrijk anti-aging product. Ze helpen de huid te beschermen, volgens Duitse onderzoekers. In een onderzoek slikten vrijwilligers dagelijks een hap van tomatenpuree vermengd met extra vergine olijfolie of alleen een hap olijfolie voor 10 weken. Na de dagelijkse blootstelling aan UV-licht, had de tomatengroep 40 procent minder last van zonnebrand dan degenen die alleen olijfolie hadden gebruikt. Het magische ingrediënt in tomaten is lycopeen, dat de huid beschermt tegen oxidatie, die is veroorzaakt door de zon en leidt tot rimpels. Door tomaten te verhitten en te besprenkelen met wat olijfolie wordt de lycopeen beter in het lichaam opgenomen en krijg je een super anti-aging cocktail.

Rauwe amandelen

Amandelen zijn vitamine E bommen en slechts een handjevol biedt je de helft van je dagelijkse behoefte. Rauwe amandelen zijn de gezondste vorm van deze noot en leveren een hogere voedingswaarde dan een geroosterde amandel. Door hun geweldig hoge dosis vitamine E, een sterke antioxidant, zijn ze ware anti-aging juweeltjes.

Avocado

Avocado’s bevatten de hoogste kwaliteit omega 3 vetzuren en zijn ook zeer rijk aan vitamine E, dat essentieel is voor een glanzende huid, glanzend haar en het voorkomen van rimpels van je gezicht. Niets werk zo krachtig anti-aging als een rauwe avocadosalade, met tomaatjes en olijfolie.

Een gezonde huid komt van binnenuit, dus zorg dat je je lichaam voedt met alleen de gezondste voeding en ruimschoots voorziet van gezonde vetten. Voor invloeden van buitenaf kun je je huid insmeren met natuurlijke cosmetica.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies