Biologische cosmetica voor een betere gezondheid

biologische cosmetica

Biologische cosmetica wordt steeds populairder. Meer en meer mensen komen tot het inzicht dat de reguliere cosmetica en make-up hun gezondheid belasten en dat deze helemaal niet zo veilig is als wordt geclaimd.

De reguliere cosmetica bevat talloze synthetische ingrediënten die de gezondheid op langere termijn aanzienlijk belasten. Natuurlijk is er geen sprake van acute gezondheidsgevaren, anders waren deze producten natuurlijk niet goedgekeurd door de Europese Commissie. Over een langere periode kunnen deze synthetische ingrediënten echter de gezondheid schaden en de ontgiftingsorganen van het lichaam zwaar belasten. Als je reeds jaren reguliere cosmetica gebruikt is het ook zeker niet onverstandig regelmatig te detoxen.

Pas wel op met biologische cosmetica

Steeds meer mensen kiezen voor biologische cosmetica, omdat ze inzien dat hun deodorant, dagcrème en make-up teveel chemische bestanddelen bevat. Volg je logica maar eens…hoe kun je je huid nou voeden met chemicaliën? Een doge huid bijvoorbeeld geeft een signaal dat de vochtbalans is verstoord. Wat is daarvan de oorzaak? Waar vraagt de huid om? Om chemicaliën die de vochtbalans herstellen? Nee, de huid geeft het signaal dat hij voedingsstoffen nodig heeft, geen chemicaliën die het probleem tijdelijk ‘lijken’ op te lossen.

Échte biologische cosmetica bevat geen synthetische bestanddelen en bestaat uit pure, natuurlijke ingrediënten, die de huid voeden met waardevolle stoffen die afkomstig zijn uit de natuur. Let bij de aanschaf echter op! Veel zogenaamd biologische cosmetica is gemaakt op basis van een biologisch bestanddeel (bijvoorbeeld jojoba-olie), maar bevat nog steeds synthetische troepingrediënten.

100% Natuurlijk, 100% puur

Ga voor de meest pure varianten die 100% natuurlijk zijn en vrij zijn van laboratoriumfratsen. Als je nagaat dat de huid je dagcrème opneemt en dat deze dan binnen no-time in de bloedbaan zit, kun je je voorstellen dat je liever met een natuurproduct te maken hebt dan met een synthetische crème.

Biologische cosmetica is aan bezig aan een flinke opmars en zal de komende jaren steeds meer aan terrein winnen ten opzichte van de reguliere cosmetica. Het groeiend bewustzijn en de toegankelijkheid van biologische cosmetica zullen hierbij een grote bijdrage leveren.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *