Chemicaliën en cosmetica

chemicalien en cosmetica

Chemicaliën in cosmetica zijn slecht voor de gezondheid, dus die kan je beter weggooien…. De eerste vraag die rijst is natuurlijk: Waarom zou ik overstappen op natuurlijke cosmetica? Mijn deo is toch veilig? Anders zou die toch niet verkocht mogen worden?

Niets is zo lekker als jezelf lekker te verwennen; een lekker luchtje, een heerlijk geurende bodylotion of een heerlijk rustgevende badolie. We vinden het allemaal fijn om fris te ruiken en om er verzorgd uit te zien.

Chemicaliën in cosmetica

Helaas heeft het gebruik van de meeste reguliere verzorgingsproducten ook zijn weerslag op de gezondheid, althans als je blijft smeren zoals je altijd gewend was. De cosmetica uit de supermarkt en van de drogist staat namelijk stijf van de chemicaliën die alle een ronduit slechte invloed hebben op de gezondheid. Vaak bevatten ze hormoonverstorende stoffen, veroorzaken ze schade aan de organen of irritatie aan ogen, huid of luchtwegen. Allemaal factoren waarvan je meestal geen last hebt bij natuurlijke cosmetica.

Wat zit er zoal in de reguliere producten?

Ftalaten: deze stof komt voor in parfums, shampoo, zeep, haargels en nagellak. Onderzoek heeft aangetoond dat ftalaten in grote hoeveelheden de hormoonhuishouding ernstig verstoren en dat geboorteafwijkingen mogelijk zijn.

Aceton: aceton is een oplosmiddel en wordt onder andere gebruikt in nagellakremover en parfum, maar ook in afwasmiddel. Inhalatie kan ademhalingsproblemen veroorzaken, maar ook duizeligheid, misselijkheid en verlies van coördinatie. Het is een stof die niet alleen het centrale zenuwstelsel verstoort, maar ook de vochthuishouding van de huid, omdat deze de huid erg uitdroogt.

Benzaldehyde: Benzaldehyde is een oplosmiddel en wordt veel gebruikt in deodorant, parfum, scheerschuim, shampoo en zeep. Het is een zeer agressief middel dat het centrale zenuwstelsel verdooft en daardoor een verdovend effect heeft. Daarnaast kan het irriterend werken op de mond, keel, huid, longen en nieren.

Dit zijn slechts drie ingrediënten van de lange lijst chemische troep die in al de regulier producten zit verborgen. Ga na hoeveel chemicaliën je binnenkrijgt als je 10-15 soorten cosmeticaproducten en make-up per dag gebruikt. Volledig natuurlijke cosmetica bevat deze chemicaliën niet en is daarmee aanzienlijk veiliger dan de reguliere cosmetica.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *