Cholesterolverlagers of statines, de ingang voor Big Pharma!

cholesterolverlagers statines bijwerkingen

Waarom liefst iedereen aan de statines moet? Gebruik dit ene medicijn en je hebt twee, drie, misschien wel vier medicijnen nodig om de bijwerkingen onder controle te houden. Cholesterolverlagers zijn volgens de farmaceutische industrie in veel gevallen noodzakelijk voor een goede gezondheid. Zodra je cholesterol maar een beetje boven de norm uitkomt, is het verstandig statines te gebruiken, omdat een hoge cholesterol de gezondheid kan schaden.

Het idee dat achter het gebruik van cholesterolverlagende medicatie schuilgaat, klink meer als een complottheorie en is voor veel mensen te ernstig om zomaar even te erkennen. De Deense arts en onderzoeker Peter Gøtzsche was jarenlang werkzaam in de farmaceutische industrie, maar keerde die de rug toe, omdat hij vindt dat de veiligheid van patiënten belangrijker behoort te zijn dan winst. In zijn boek Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad laat hij zien hoe Big Pharma zich schuldig maakt aan frauduleuze praktijken en miljarden verdient met dubieuze pillen en ‘wetenschappelijk’ bedrog.

Hoe cholesterolverlagers het lichaam letterlijk ‘mollen’

Wat gebeurt er in het lichaam als je cholesterol verlagende medicijnen gebruikt? Ten eerste onderdrukken ze het immuunsysteem, waardoor dit minder goed in staat is om infecties te bestrijden. Ook wordt de productie van het co-enzym Q10 geremd1, dat helpt om het immuunsysteem en zenuwstelsel te reguleren en te zorgen voor een gezond hart en het in stand houden van een gezonde bloeddruk.

Bij het gebruik van cholesterolverlagers is er echter een hoger risico op neurologische aandoeningen2 en veel gebruikers (en hun omgeving) klagen over vergeetachtigheid, verwardheid en geheugenverlies. En dat is nog maar het begin… Maak je echter geen zorgen – wat er ook met je gebeurt, Big Pharma heeft daar ook weer een pilletje voor!

Bijwerkingen van cholesterolverlagers

Statines verhogen ook het risico op diabetes3, zo erg zelfs dat de Amerikaanse FDA heeft geëist dat er een waarschuwingsetiket op de verpakking wordt aangebracht om gebruikers te waarschuwen voor het verband tussen statines, hogere bloedglucosespiegels en diabetes. Geen nood, want dan gebruik je toch gewoon insuline?

Hoewel de wetenschappelijke documentatie aangeeft dat het slechts in uitzonderlijke gevallen plaatsvindt, bestaat de kans op leverschade. Wat is de ernst dan van die leverschade? Dat je er echt ziek van wordt? Je kan gerust aannemen dat het gebruik van cholesterolverlagende medicijnen de lever geen goed doet.

Veel gebruikers van cholesterolverlagers klagen over spierpijn. Met name oudere gebruikers vormen een risicogroep en hebben vaker last van spierpijn. Dit komt door de stijging van de activiteit van het enzym creatine phosphokinase (CPK). Bij een normaal biologisch mechanisme, stijgt de CPK-waarde bij spierschade en verhoogde spierafbraak. Gelukkig is er medicatie beschikbaar om de CPK-waarde onder controle te krijgen. De oorzaak van de spierschade en –afbraak wordt voor het gemak over het hoofd gezien.

Bij veel statine gebruikers stijgen de ontstekingswaarden in het lichaam als een raket. Deze ontstekingen hoeven zich niet direct te uiten in stinkende open wonden of ernstige klachten, maar met een slecht voedingspatroon (veel suiker en bewerkt voedsel) werkt het dubbelop. Bij veel patiënten die cholesterolremmers gebruiken neemt het aantal micro-ontstekingen aanzienlijk toe. Gelukkig heeft de arts bij ontstekingen een uitstekende oplossing: ontstekingsremmers en antibiotica. In plaats van dat de arts de patiënt van een oplossing voorziet, schrijft hij/zij medicatie voor waarmee de patiënt nog verder van huis raakt.

Tekort aan voedingsstoffen

Heb je last van ongezonde cholesterolwaarden? Pak dan in eerste instantie de oorzaken aan die meestal in je voedingspatroon zitten. Herinner jezelf eraan: wanneer je ongezond bent, ben je dat door een tekort aan voedingsstoffen, niet door een tekort aan synthetische pillen.

Conclusie

Wanneer je arts je cholesterolverlagers voorschrijft, tel dan eerst tot tien voordat je hiermee aan de slag gaat. Check of je arts er voor openstaat op eerst de oorzaken weg te nemen, alvorens aan een eindeloze reeks medicatie te beginnen. Uiteraard doe je dit altijd in samenspraak met je behandeld arts, want op eigen houtje handelen in een medische situatie is ronduit onverstandig! Staat je arts hier niet voor open, kijk dan of een natuurarts je daarbij kan helpen.

Let op! Dit artikel is geen medisch advies, maar dient slechts om de lezer aan het denken te zetten. Medicijnen kunnen in een acute medische situatie van levensreddend belang zijn. Indien daarvan geen sprake is, is het logischer eerst de oorzaken weg te nemen, alvorens de symptomen te gaan bestrijden.

Leer hoe de farmaceutische industrie in elkaar steekt van insider en klokkenluider Peter Gøtzsche

Bestel het boek van Gøtzsche of het boek van Dr. Uffe Ravnskov.

Peter Gotzsche boek

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *