4 Beauty toepassingen met citroen

beauty citroen

Net als bij het koken, kan je het best pure ingrediënten gebruiken voor je beauty producten. Citroen heeft zulke prachtige eigenschappen dat je eigen beauty behandelingen echt niet onderdoen voor een behandeling in een kliniek. Een extra voordeel is dat de onderstaande recepten voor natuurlijke beauty producten heerlijk fris ruiken en supervers zijn.

Biologische gezichtsbehandeling met citroenen

Citroen bevat sterke antibacteriële eigenschappen en dat maakt het tot een uitstekend middel tegen acne. Helaas zijn er geen wetenschappelijke studies naar de effectiviteit van citroensap op acne, want waarschijnlijk wordt er genoeg verdiend met synthetische middeltjes. Hier is een eenvoudig recept dat bijzonder goed werkt op een vettige huid, puur natuur en bijzonder effectief bij acne:

  • 1/4 kopje vers geperst citroensap
  • 1/4 kopje water
  • 1/2 eetlepel rauwe honing (om de huid te verzachten)

Meng dit alles in een kleine kom. Masseer het gezicht hiermee in gedurende 30 seconden. Afspoelen met lauwwarm water.

Citroen-komkommer toner

Een andere behandeling met citroen dient als rustgevende toner voor een onrustige huid. Mix in een kom 2 eetlepels citroensap met 6 plakjes komkommer en twee kopjes water en laat dit een uur in de koelkast op elkaar inwerken. Breng de vloeistof aan op het gezicht met een wattenschijfje. Je kunt de toner drie dagen bewaren in de koelkast.

Citroen lichaamsolie

beauty citroenAangezien citroen een uitstekend natuurlijk beauty product is voor het gezicht, is er geen reden te bedenken waarom het niet goed zou zijn voor de rest van je lichaam. Essentiele olie van citroen wordt al eeuwen ingezet bij aromatherapie. De combinatie met amandelolie maakt het tot een uiterst krachtige lichaamsolie met antibacteriële werking

  • Schil van 1 citroen
  • 1/2 kopje amandelolie

Rasp de citroenschil en meng dit met de amandelolie in een schone pot met een goed sluitend deksel. Schudden en de olie is klaar voor gebruik. Masseer hiermee de gewenste huidzones in en laat de olie goed intrekken. Deze lichaamsolie is bij kamertemperatuur drie maanden houdbaar.

Citroen haarspoeling

Veel shampoos bevatten chemische troepingrediënten die het haar en de hoofdhuid uitputten. Het gevolg is vaak stug en droog haar. Citroensap vermindert de effecten van hard water (en zeepresten), waardoor het haar glanzender en voller wordt. Mix 2 eetlepels citroensap met een kopje lauwwarm water en giet het langzaam over je hoofd. Masseer het in op het haar en de hoofdhuid en laat het nog minstens een minuut zitten voordat je het uitspoelt. Ik moet echter wel erkennen dat dit voor sommige haartypes niet altijd goed werkt.

Citroen is een uitstekend ingrediënt als je zelf beauty producten wilt maken. Ook (rauwe) honing is een uitstekend ingrediënt om de huid tot rust te brengen en te voeden met de kracht van de natuur.

Wees voorzichtig met de toepassing van puur citroensap! Door het zure karakter reageert de huid vrijwel altijd geïrriteerd en is bovendien gevoeliger voor zonlicht. Pas puur citroensap daarom nooit rechtstreeks op huid toe, maar leng deze aan met een andere vloeistof.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies