Clearasil, puistjeskiller of gezichtshuidkiller?

Clearasil Ingredienten

Clearasil, iedereen die de puberteit heeft overleefd kent de huidverzorgingsmiddeltjes wel, tenzij je natuurlijk werkelijk nooit een puistje hebt gehad. Clearasil is, naar ik aanneem, het bekendste merk van huidverzorgingsproducten, voornamelijk ter behandeling van acne. De inspiratie voor dit blog komt voort uit de vraag die bij mij rees: Wat zijn precies de ingrediënten en, ja, ik heb het zelf ook ooit geprobeerd, waarom werkte het nooit bij mij?

Een speurtocht op internet leverde niet veel op, de website van Clearasil helemaal niet, alleen dat er aloë vera aan een synthetisch Gargamel-vloeistofje wordt toegevoegd. Het was uiteindelijk de Wikipedia-pagina die uitsluitsel bood.

De ingrediënten van Clearasil

De actieve ingrediënten van Clearasil producten zijn benzoylperoxide, triclosan, salicylzuur en/of waterstofperoxide. Let op, dit zijn slechts de werkzame bestanddelen, uiteraard wordt er nog ruimschoots gestrooid met synthetische vulstoffen zoals parabenen, de polymeer polyquaternium en het synthetische conserveringsmiddel fenoxyethanol. Kortom, geen vrolijk stemmende ingrediënten als je je gezondheid, en dan met name de huidgezondheid, een beetje hoog in het vaandel hebt.

Benzoylperoxide: maakt het bovenste huidlaagje week waardoor de overmatige groei vermindert. Het veroorzaakt bij veel mensen huidirritatie en droogt de huid uit.

Triclosan: is een synthetisch desinfecterend middel. Triclosan wordt geassocieerd met vele gezondheidsproblemen, waaronder schildklieraandoeningen en is een potentiële endocriene verstoorder. Ook allergieën, luchtwegaandoeningen en eczeem worden genoemd als probleem.

Salicylzuur: is een aromatisch carbonzuur dat dient als conserveringsmiddel in veel cosmeticaproducten. Kan van organische bron afkomstig zijn, maar wordt vaker via een chemisch proces gemaakt van fenol.

Waterstofperoxide: ook wel zuurstofwater genoemd, is een anorganische verbinding van waterstof en zuurstof. Het wordt als ontsmettingsmiddel gebruikt. Vaak wordt gezegd dat het giftig is, maar wanneer het alleen met mate op de huid wordt aangebracht, is het niet direct toxisch. Absoluut niet innemen, want eenmaal in het lichaam bevat het teveel zuurstof, waardoor fibroblasten worden vernietigd. Fibroblasten zorgen in het lichaam voor de synthese van alle elementen van de extracellulaire matrix, bijvoorbeeld collageen, de niet-elastische vezel die zorgt voor de stevigheid van het weefsel.

“Clearasil werkt niet!”

Een rondgang op internet langs de grote beautyfora leert dat de klachten over Clearasil niet van de lucht zijn. Klachten als een droge huid, nog meer irritatie dan voorheen en scheldkanonnades zijn zeker geen uitzondering. Juist het feit dat Clearasil antibacteriële zeep bevat, maakt dat het de huid uitdroogt en meer kwaad doet dan goed. De synthetische ingrediënten doen de huid natuurlijk sowieso geen goed  en de natuurlijke zuurgraad van de huid wordt ernstig verstoord door deze stoffen.

Als je last hebt van acne, laat je niet verleiden door commercials die je alles beloven, maar niets wijzer maken. Kies dan liever voor een natuurlijke behandeling, zoals bijvoorbeeld met appelciderazijn en die bovendien wél werkt. Pas echter wel op met natuurlijke verzorgingsproducten, zoals ik hier uitleg.

Gerelateerde berichten

2 Reacties

Paulina

Ik heb een week geleden het produckt gebruikt, zoals er vermeld werd, had ik beter nooit gedaan!! Heel mijn gezicht is nu verbrand, tot mn oogleden toe, en heb daar niks aangedaan! heel m gezicht is opgezwollen.Maandag moet ik naar de dokter ermee..NOOIT meer!!

Ayyy, Paulina! Wat erg! Het is toch ongelofelijk dat deze producten nog steeds mogen worden verkocht? Niet iedereen zal er zo heftig op reageren, maar het moge wel duidelijk zijn dat het een agressief goedje is. Veel sterkte!

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies