Fruit en Collageen smoothie voor een gezonde huid

fruit en collageen smoothie recept

Deze hypergezonde fruit en collageen smoothie geeft je huid een enorme oppepper. Collageen is een lijmvormend eiwit en vormt een belangrijk onderdeel van het bindweefsel in het menselijk lichaam. In totaal zijn er 28 soorten collageen.

Wat is collageen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken komt collageen niet alleen in de huid voor. Ook ons kraakbeen, botten, ligamenten, tussenwervelschijven en bloedvaten bevatten collageen, dat ze de veerkrachtige en stevige structuur geeft.

Van onze huid maakt collageen maar liefst 70% deel uit. Zonder deze stof zou de huid een onsamenhangend geheel zijn. Het geeft de huid zijn veerkrachtige en elastische eigenschappen en houdt de ‘zaak bij elkaar’.

Zeker tijdens de vernieuwing van de huid is het belangrijk dat er voldoende collageen wordt aangemaakt. Zonder zou de huid namelijk snel verouderen en zijn veerkracht verliezen. Natuurlijk heeft het verouderingsproces als consequentie dat het lichaam steeds minder in staat is collageen te produceren, waardoor deze steeds minder veerkrachtig wordt en de stevigheid vermindert.

Het eiwit is opgebouwd uit verschillende aminozuren die je voornamelijk uit je voeding moet halen.

Om die reden hebben we onderstaand recept voor deze collageen smoothie samengesteld, zodat je op een eenvoudige manier je lichaam kan voorzien van de juiste vitamines en aminozuren. Deze collageen smoothie bevat ook hyaluronzuur en vitamine C voor een boost van het immuunsysteem.

Recept Fruit en collageen smoothie

Het Collafit supplement is eenvoudig te mengen met sap, water of in een smoothie. Drink deze smoothie voor het ontbijt of om na een lange training bij te tanken.

Ingrediënten:

  • 12 ijsblokjes
  • 1 sachet Collalift Drinkbaar Collageen
  • 1/2 kopje amandelen of kokosrasp
  • 1/2 kopje Griekse yoghurt
  • 50 gram verse blauwe bessen
  • 50 gram verse aardbeien
  • 1/2 banaan

Voeg alle ingrediënten samen in de blender en pulse gedurende 10 seconden tot alles goed is gemengd en er geen stukken amandel meer zichtbaar zijn. Dit recept is voldoende voor één portie.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies