De juiste voeding voor een stralende huid

Een stralende huid is niet alleen het gevolg van uiterlijke verzorging. Minstens zo belangrijk is de verzorging van binnenuit. Je huid weerspiegelt je innerlijke gezondheid. Huidproblemen volgen vrijwel altijd als reactie op hormonale disbalansen, een tekort aan bepaalde vitamines of mineralen, ontstekingen of oxidatieve stress.

Veel mensen gaan bij huidproblemen direct smeren met allerlei crèmes en zalfjes, terwijl ze beter de oorzaak kunnen aanpakken: de voeding die ze tot zich nemen. Met de juiste voeding kun je vaak op een eenvoudige manier een mooie stralende huid krijgen.

Een stralende huid van binnenuitvoeding stralende huid

Voor een gave en glanzende huid is het van belang je zo min mogelijk schadelijke stoffen binnen krijgt, dus eet gezond en drink voldoende. Je lichaam beschikt over diverse organen die zorgen voor ontgifting. Denk hierbij aan de lever, de nieren en de darmen. Een stralende huid is niet meer dan een weerspiegeling van de gesteldheid van de innerlijke mens. Je lichaam gezond, je huid gezond.

Sommige voeding is specifiek belangrijk en ondersteunt direct een stralende huid. Denk hierbij aan:

Omega vetten 3-6-9: vetten maken de huid elastisch en geven deze veerkracht tegen invloeden van buitenaf. Eet avocado’s, olijfolie, kokosolie en roomboter.

Antioxidant- en vitaminerijke voeding: niets is zo belangrijk als vitamines en antioxidanten. Deze vangen de vrije radicalen af en gaan huidveroudering tegen. Ze zorgen voor een jong uitziende en stralende huid.

Water: je lichaam heeft behoefte aan een goede vochtbalans. Zonder voldoende vocht is je stralende huid snel verdwenen en wordt deze slap en rimpelig. Drink minimaal 0,03 liter water per kilo lichaamsgewicht per dag.

Voeding die je beter kunt vermijden

voeding stralende huid 2Voeding die afbreuk doet aan je stralende huid kun je het best helemaal vermijden. Denk hierbij aan transvetten en geoxideerde vetten(niet te verwarren met omega 3,6 en 9 vetzuren), granen met gluten, suikerrijke voeding (ontstekingsbevorderend), zuivel en een vetarm dieet.

Als je gezondheid je lief is uit zich dat in een stralende huid. En als je je huid wilt verzorgen met cosmetica, kies dan voor natuurlijke, verse cosmetica. Vrijwel alle reguliere cosmetica bevat giftige bestanddelen die de hormonen kunnen verstoren en de organen kunnen beschadigen.

een stralende huid en gezondheid2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *