Natuurlijke ontgiftende scrub met kokosolie en bakingsoda

natuurlijke ontgiftende scrub

Een ontgiftende scrub is tegenwoordig helemaal geen gek idee in een omgeving waarin we blootstaan aan talloze verontreinigingen. We hebben te maken met luchtvervuiling, microplastics, toxische stoffen in onze cosmetica en ga zo nog maar even door.

De fijne structuur van onze huid heeft het vermogen om licht om te zetten in vitamine D, onze organen bescherming te bieden en om te ontgiften, maar door de overvloed van slechte omgevingsfactoren zijn de poriën geneigd verstopt te raken en de huid is niet meer in staat de talloze slechte factoren ongedaan te maken.

Bovendien bevat ons voedingspatroon steeds minder voedingsstoffen en ondermijnen en we onbewust onze gezondheid op talloze fronten. Gevolg: een futloze huid, micro-ontstekinkjes, puistjes en acne en allerhande huidklachten die uiteenlopen van rosacea tot eczeem.

De commercie, die deze klachten veelal heeft veroorzaakt, biedt uiteraard weer ‘de heilige graal’, cosmeticaproducten die de klachten ‘oplossen’. Meestal staan ook deze producten weer bol van de synthetische stoffen en vrijwel altijd zijn ze alleen gericht op symptoombestrijding. Ingrediënten als ftalaten, parabenen en natriumlaurylsulfaat ondermijnen de gezondheid en de hormoonhuishouding en doen vaak meer kwaad dan goed.

Met de volgende natuurlijke ontgiftende scrub pak je de oorzaken aan en geef je bacteriën, fijnstof en andere vervuilende factoren geen kans zich te nestelen in je gezichtshuid.

Natuurlijke ontgiftende scrub met kokosolie en bakingsoda

Deze uiterst simpele natuurlijke ontgiftende scrub bestaat uit slechts twee ingrediënten die in de meeste keukens wel voorkomen: kokosolie en baking soda. Kokosolie heeft krachtige antimicrobiële en voedende eigenschappen die perfect zijn om de tere gezichtshuid te reinigen. Het gaat de bacteriën tegen die puistjes veroorzaken en zorgt dat de huid beter in staat is vocht vast te houden. Bovendien heeft kokosolie een anti-inflammatoire werking die de symptomen van eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen kan verlichten.

Baking soda voor de huid

De toepassing van baking soda kennen we allemaal: het is een rijsmiddel in bakproducten, maar is tevens een bijzonder geschikte exfoliator (scrubmiddel) voor de tere gezichtshuid. Na het gebruik met deze ontgiftende scrub is je huid heel zacht en bovendien kun je hierop dan direct een voedend, natuurlijk verzorgingsproduct aanbrengen.

Ingrediënten natuurlijke ontgiftende scrub

  • 1/2 kopjes kokosolie
  • 1/2 kopje bakingsoda

Verwarm de kokosolie au-bain-marie totdat deze vloeibaar is. Meng de baking soda erdoorheen totdat de textuur zacht is. Doe het mengsel in een ondiep, afsluitbaar potje. Scrub je huid zoals gewoonlijk en ervaar het verschil.

Let op! Test altijd eerst een klein stukje huid om te kijken hoe je huid reageert. Ook natuurlijke producten kunnen een heftige reactie veroorzaken. Lees eerst het blog Natuurlijke verzorgingsproducten om mee op te passen.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies