Detoxen van fluoride, waarom is het écht nodig?

detoxen van fluoride

Detoxen van fluoride wordt maar al te vaak afgedaan als ‘overbodig’. Als je de medische sector mag geloven is fluoride essentieel voor de gezondheid. De meeste mensen zijn dan ook nog altijd in de veronderstelling dat fluoride goed is voor de tanden en dat het tandbederf voorkomt. Deze veronderstelling is echter gebaseerd op een campagne die reeds decennia geleden is gevoerd. Met name het laatste decennium is er, ook onder wetenschappers, een groeiend bewustzijn van hoe fluoride veel gezondheidsrisico’s met zich kan meebrengen, zeker bij dagelijkse blootstelling, zoals bij het gebruik van tandpasta.

Gezondheidsproblemen die de kop kunnen opsteken zijn een trage schildklier, een verzwakt immuunsysteem en schade aan de nieren en lever. Lees verder hoe je contact met fluoride kunt voorkomen en hoe je je lichaam hiervan kunt ontgiften.

Vermijden van  fluoride

Helaas is het werkelijk onmogelijk om fluoride helemaal te vermijden. Hoewel het in Nederland al decennia niet meer wordt toegevoegd aan het kraanwater, kun je het nog altijd vinden in conventioneel geteelde groenten en fruit, doordat pesticiden en herbiciden fluoride bevatten. Onze voornaamste bronnen van fluoride zijn tandpasta, mondwater en zelfs babyvoeding bevat fluoride, hetzij in zeer lichte mate.

Om contact toch zoveel mogelijk te voorkomen, zijn er stappen die je kunt ondernemen. Drink sowieso gezuiverd water. Er zijn waterfilters waarin een fluoridepatroon kan worden opgenomen om de fluoride eruit te filteren, zoals bijvoorbeeld de Berkey waterfilter, die ikzelf gebruik. Zeker schildklierpatiënten, in lichte of zwaardere mate, zijn erg gebaat bij fluoridevrij water, aangezien fluoride zeer toxisch is voor de schildklier. Koop bij voorkeur biologische producten en vermijd bepaalde voedingsmiddelen, zoals druivensap, sojaproducten en instant thee, omdat deze vaak veel fluoride bevatten.

Manieren om te detoxen van fluoride

Aangezien je contact met fluoride nooit helemaal kan voorkomen, zelfs niet als je stappen neemt om blootstelling te voorkomen, is het verstandig deze blootstelling zoveel mogelijk te beperken en het lichaam consequent periodiek te detoxen van fluoride.

zijn nuttige supplementen om te detoxen van fluoride, aangezien deze zich binden aan fluoride en de absorptie door het lichaam remt. Ook jodium kan de uitscheiding van fluoride via de urine stimuleren.

Een andere manier om fluoride kwijt te raken is door te zweten, aangezien fluoride samen met vele andere toxische stoffen, zoals zware metalen, wordt uitgescheiden via zweet. Regelmatig sporten en een sauna zijn dus prima manieren. De hoeveelheid fluoride die via transpiratie wordt uitgescheiden is echter vele malen lager dan via de urine.

Het is werkelijk onmogelijk om fluoride helemaal te vermijden, het is gewoon overal. Je kunt natuurlijk de blootstelling minimaliseren en je lichaam zoveel mogelijk ontgiften. Sla daarin echter niet door, want sommige mensen menen dagelijks met allerhande detoxmiddeltjes in de weer te moeten zijn. Te veel detoxen kan de gezondheid ook schaden. Door fluoride zoveel mogelijk te vermijden en regelmatig te detoxen, kan je de schadelijke effecten van fluoride wel minimaliseren.

Lees hier mijn blog over de schadelijke effecten van fluoride en hoe deze slaapproblemen kunnen veroorzaken.

Aanrader om te lezen

Fluoridevrije tandpasta

Gerelateerde berichten

1 Reacties

Lisa Goudzwaard

Fijn artikel, ik wist wel dat fluoride slecht was, maar wist niet dat je met tamarinde. Dus ik ga binnenkort weer lekker een Indonesische salade Roedjak maken, waarbij men ipv azijn, tamarinde gebruikt als zure component in de dressing. Gezond leven is zo lekker!

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies