Zelfgemaakte facewash met honing

facewash honing

Een zelfgemaakte facewash met honing? Ik kan het begrijpen als je nu je wenkbrauwen optrekt. Toch is honing een erg onderschat en zeer krachtig middel om je huid te reinigen.

Wanneer je deze facewash met honing hebt geprobeerd zal je snel overtuigd zijn van de weldadige werking van honing voor je gezichtshuid. Omdat honing zo’n zachte invloed heeft op de huid, is dit masker geschikt voor elk huidtype.  Je kunt je huid ook reinigen met olie, zoals sesamolie, druivenpitolie, of kokosolie.

Honing Facewash, een beetje vreemd, maar wel…..

Het zal misschien vreemd klinken, je huid reinigen met honing of olie… Toch hebben beide methodes hebben zichzelf voor velen al ruimschoots bewezen in hun effectiviteit. Het is een heerlijke manier om op een natuurlijke wijze je gezichtshuid te reinigen.

Voor deze facewash moet rauwe honing worden gebruikt. Rauwe honing beschikt namelijk over sterke antibacteriële en antivirale eigenschappen en bevat enzymen en probiotica die goed zijn voor de huid. Deze methode is vooral zeer voedend voor een acné gevoelige huid (Acné is meestal in intern probleem, dus het is ook vooral belangrijk om te kijken naar voeding)

Honing is aanzienlijk zachter dan zepen, die de huid ontdoen van heilzame vetten in de huid. Bovendien voedt honing de huid op een zachte manier. Ik ken een dierenarts, die het zelfs soms gebruikt om de huid van dieren sneller te laten genezen en infecties te voorkomen. Dit idee lijkt toch op wetenschappelijke steun te kunnen rekenen, want er zijn tegenwoordig zelfs medische kwaliteit zalven (zoals deze) die gebruik maken van honing voor de wondgenezing van brandwonden bij mensen.

Waaruit bestaat de honing gezichtsreiniging?

Ik heb persoonlijk één soort honing uitgeprobeerd voor deze facewash: de Y.S. Eco Bee Farms, 100% Certified Organic Raw Honey

Deze honing wordt beschouwd als een van de betere wereldwijd verkrijgbaar en heeft een meer reinigende en antibacteriële werking (en heeft ook voordelen voor de gezondheid wanneer je het eet).

Als aanvulling op de honing kan je Matcha groene thee, vol met antioxidanten, toevoegen en een aantal essentiële oliën voor extra antibacterieel effect en tegen acné. Persoonlijk meng ik graag een paar druppels lavendelolie in de honing. Je kunt ook het Matcha gezichtsmasker proberen.

Hoe pas je de honing facewash toe?

  • Smelt de honing au-bain-marie tot deze vloeibaar genoeg is om uit te smeren.
  • Bevochtig je gezicht met lauwwarm water. Neem een kleine hoeveelheid honing in je handen (meestal is een kleine eetlepel genoeg) en wrijf je handen samen.
  • Masseer de honing over het gehele gezicht in in cirkelvormige bewegingen naar alle delen van het gezicht.
  • Laat de honig facewash 5-10 minuten intrekken om de poriën diep te reinigen.
  • Afwassen met warm water en dep de huid droog. Smeer de gezichtshuid vervolgens in met een voedende. natuurlijke crème.

Geniet van je heerlijk zachte huid! Als je zelf nog een lekkere facewash kent op volledig natuurlijk basis, zou ik het leuk vinden als je die in de reacties hieronder deelt.

1 Reacties

Jikke

Jarenlang neem ik masker met honing..top☺

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *