Hoe onderhoud je een droge gezichtshuid?

onderhoud droge gezichtshuid

Een droge gezichtshuid is altijd vervelend en soms lijkt er simpelweg niet tegenop te smeren. Wat kun je doen om uitdroging te voorkomen en een mooie glanzende, gehydrateerde huid te onderhouden? Als je de volgende adviezen in acht neemt zal je al snel verbetering bemerken.

Natuurlijk zijn er altijd vele factoren van invloed op hoe je huid eruit ziet. Denk bijvoorbeeld aan zonlicht/tl-licht, luchtvervuiling, verwarming/airconditioning, het zijn allemaal factoren die je huid flink beïnvloeden en een droge huid kunnen veroorzaken.

Reinig altijd je gezicht voordat je naar bed gaat

Het maakt niet uit hoe droog je gezichtshuid is, een zachte reiniging voor het slapengaan is essentieel. Make-up, zonnebrandcreme, bacteriën, dode huidcellen, vuil en olie verstoppen gedurende de dag de poriën op je gezicht. Ze kunnen hun weg te werken in je poriën, waardoor ontstekingen kunnen ontstaan. Reinig de gevoelige gezichtshuid zonder schrobben om te voorkomen dat de huid gaat irriteren. Het best reinig je je tere huid met de volledig natuurlijke reinigingsmelk.  Hiermee voorzie je de huid van kostbare voedingsstoffen die de vochtbalans herstellen.

Zeep bevordert een droge gezichtshuid

Agressieve, chemische stoffen in reguliere antibacteriële zeep helpen de delicate vet- en vochthuishouding in de huid direct om zeep met droogheid, irritatie en ontsteking tot gevolg. Natuurlijke, zeepvrije reinigingsmiddelen werken beter op de gevoelige gezichtshuid  en breken de oliën in de huid niet af.

Waaraan moet een reinigingsmelk voldoen?

Als je een droge gezichtshuid hebt, overweeg dan een zacht reinigingsmiddel met toegevoegde hydraterende ingrediënten. De huid moet zacht aanvoelen en glad zijn na het reinigen. Reinigers met veel alcohol maken je huid droog, strak of geïrriteerd.

Water en droge gezichtshuid

Douchen en badderen kunnen heerlijk aanvoelen voor de huid, maar het kan de huid ook enorm uitdrogen als het water te warm is. Net als bij de huid op het lichaam neigt de gezichtshuid snel tot uitdroging bij te heet water. Zorg dus altijd voor warm, maar geen heet water bij het verzorgen van je gezichtshuid.

Scrubben bij een droge gezichtshuid?

Scrubben wordt vaak afgeraden bij een droge huid. De ervaring leert echter dat als je heel selectief bent bij het uitkiezen van een peeling, je makkelijk kan scrubben, zonder je gevoelige gezichtshuid compleet te terroriseren.

En dan…hydrateren, hydrateren, hydrateren

Kies bij voedende crèmes en serums altijd voor de meest pure varianten. Giftige cosmetica put de huid uit in plaats van deze de toch al zo tere gezichtshuid voedt. Vergeet daarnaast niet dat je voedingspatroon van groot belang is om je huid te voorzien van de juiste voedingsstoffen, zodat deze ook het vermogen heeft vocht vast te houden.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies