Dun haar, de oorzaken en oplossingen

Dun haar ziet er dof uit en is breekbaarder dan gezond glanzend haar dat is gevoed met gezonde voedingsstoffen. Broos haar is moeilijk in model te brengen en geeft een onverzorgd uiterlijk. Niet voor niets dat mensen met deze klachten vaak tot uit den treure verzorgen, maar helaas met de verkeerde producten.

De meeste shampoos zitten boordevol synthetische ingrediënten die het haar niet voeden, maar juist uitputten. Als je gezond haar en een gezonde hoofdhuid wilt, gebruik dan een natuurlijke shampoo met pure ingrediënten en zonder chemische bestanddelen.

dun haar

Wat zijn de mogelijke oorzaken van dun haar?

Er zijn twee soorten oorzaken voor dun haar:

Interne invloed/genetisch

Hierbij heeft de persoon in kwestie vaak aanleg voor dun haar. Vaak maakt de hoofdhuid te weinig talg (vet)  aan, waardoor de haarwortel uitdunt. Ook kan er sprake zijn van een trage schildklier, waardoor de hoofdhuid minder is doorbloed en de haren dus onvoldoende voedingsstoffen krijgen. Je kan het vergelijken met een plant die op een uitgeputte, schrale bodem moet groeien.

Externe invloeden

Chemische invloeden: door het gebruik van reguliere shampoos en conditioners raken de hoofdhuid en de haren beschadigd, met dun haar tot gevolg. Gebruik liever pure natuurcosmetica, zoals Ringana Shampoo en Ringana Haarlotion. Bekijk deze producten in de webshop.

Warmtebronnen: gebruik van de föhn, stijltangen of krultang is een belangrijke oorzaak van dun haar.

Natuurlijke invloeden: zon, zee, zout, wind en water zijn alle van invloed op het haar.

Wat kun je doen tegen dun haar?

Bij dun haar is het eerste wat je moet doen de vochtbalans van de hoofdhuid en het haar herstellen. Met pure, natuurlijke verzorgingsproducten die lipiden, suikers en proteïne bevatten, kan de vochtbalans van de (hoofd)huid worden hersteld. De haarverzorgingsproducten van Ringana bevatten uitsluitend pure en natuurlijke ingrediënten, zoals bijvoorbeeld appelciderazijn, maissuikers, tarwe-eiwitten, aloe vera of inuline.

Aan de basis van een gezonde woekerende haardos staat natuurlijk een gezond voedingspatroon. Wees matig met suikers, aangezien die ontstekingsbevorderend werken en zorg voor voldoende inname van gezonde vetten en eiwitten. Eiwitten bevatten keratine, dat een belangrijke bouwstof is voor sterk haar. Lees voor meer informatie het blog Keratine, voor een sterke huid, haar en nagels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *