Genees van eczeem op de natuurlijke manier

genees eczeem

Een pijnlijke en vaak slopende huidaandoening is eczeem. In het reguliere medisch circuit wordt eczeem vaak behandeld met crèmes en zalven met steroïden, waardoor het immuunsysteem verder wordt aangetast en dan is de vicieuze cirkel moeilijk te doorbreken. Giftige vaccinaties verergeren ook deze schrijnende kwaal. Gelukkig zijn er ook natuurlijke remedies, zodat je op een zachte manier van eczeem van je eczeem kunt afkomen, zonder de bijwerkingen van de conventionele behandelingen.

Verbinden van de punten tussen eczeem, immuniteit en de darm

De eerste stap bij de natuurlijke behandeling is het helen van de darm. Aangezien de meeste mensen met eczeem last hebben van een leaky gut (lekkende darmsyndroom), is het belangrijk het spijsverteringskanaal te verzorgen. Wanneer de darmwand een verhoogde doorlaatbaarheid heeft, komen toxinen terecht in de bloedbaan en veroorzaken een ontstekingsreactie. Allergieën en nare reacties volgen, samen met de huidklachten.

Een van de beste manieren om de darm te herstellen en de doorlaatbaarheid te verminderen is te starten met een biologisch dieet, rijk aan groenten, vezels en vers geperste sapjes. Gooi bewerkt voedsel en vooral voedingsmiddelen met gluten, zuivel, vlees en suiker weg. Gefermenteerde levensmiddelen zijn ook een uitstekende keuze, zoals probiotica die wordt gevonden in kefir. Bouillon uit botten bevat veel collageen en helpt ook bij het genezen van de darm. Zorg wel dat de bron van organische grasgevoerde koeien komt.

Het aminozuur L-glutamine, een prebioticum, is uitzonderlijk belangrijk voor versterking van de darmwand en het stimuleren van het immuunsysteem. Het vermindert ook allergieën en verbetert de opname van voedingsstoffen. Vlas, bernagie, hennep en pompoenpittenolie leveren essentiële vetzuren die essentieel zijn voor het verlagen van inflammatoire respons. Bovendien zijn teunisbloem- en zonnebloemzaadoliën eersteklas bronnen van gamma-linoleenzuur (GLA), dat een grote rol speelt in de gezondheid van de huid. En vergeet chiazaden niet- een andere uitstekende bron van omega-3 vetten. Met deze voedingsmiddelen kan de darmwand herstellen en de eczeem reactie verminderen.

Plaatselijke verlichting van eczeem

Om de intense jeuk van eczeem te verminderen zijn er verschillende lokale behandelingen:

  • Kokosolie – kokosolie heeft een antibacteriële en antischimmel werking en voorkomt besmetting in open wonden.
  • Haverbloem en gladde ieppoeder – Gebruik in warme baden om de huid te beschermen.
  • Magnesiumchloride spray – lokaal toegepast om de ontsteking te verminderen.
  • Zonnebloemolie – Anti-ontstekingswerking. Dient tevens als uitstekende vochtbarrière.
  • Zeezout – Toevoegen aan warme baden. Geeft verlichting van ontsteking en pijn.

Onthoud altijd dat eczeem afkomstig is uit de darm en dat de darm beschadigd kan raken door bepaalde voedingsmiddelen. Ook kunnen hormoonverstorende stoffen uit schoonmaakmiddelen en antibacteriële zeep, synthetische ingrediënten uit cosmetica en make-up de darmfunctie verstoren en huidklachten veroorzaken.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *