Epifyse: hoe de pijnappelklier verkalkt door fluoride

epifyse pijnappelklier fluoride

De epifyse, ook wel onze pijnappelklier, is een klein dennenappelvormig orgaantje in het centrum van de hersenen. Het behoort bij het reptielenbrein en is daarmee één van de meest primitieve delen van onze hersenen.

Een van de belangrijkste taken van de epifyse is het afscheiden van het hormoon melatonine, wat ervoor zorgt dat je ’s avonds in slaap valt. Het hormoon melatonine vormt een soort-yin-yang-verhouding met het stresshormoon cortisol, dat laag is als melatonine hoog is, en andersom.

Hoewel de pijnappelklier door de moderne wetenschap als een rudimentair orgaan wordt beschouwd dat slechts een overblijfsel is van onze voorouders, wordt steeds meer duidelijk dat de epifyse een ontzettend belangrijk deel van onze hersenen is.

Binnen de spiritualiteit verwijzen veel mensen naar de pijnappelklier als het “derde oog”, een orgaan waarmee je kunt ‘voelen’. Het zou een belangrijk onderdeel uitmaken van de intuïtie.

Fluoride en de epifyse

Steeds meer onderzoeken leggen een verband tussen het gebruik van fluoride en verkalking van de epifyse. Gelukkig wordt er in Nederland geen fluoride aan het kraanwater toegevoegd, maar men wordt wel gestimuleerd om vooral tandpasta met fluoride te gebruiken.

Dr. Hans Moolenburgh, de Nederlandse natuurarts die zich in de jaren 70 inzette tegen de fluoridering van het Nederlandse kraanwater, legt in zijn boek De nieuwe watergeuzen al uit hoe tijdens de Tweede Wereldoorlog hele scheepsladingen fluoride in het drinkwater van de krijgsgevangenen werd gedaan om ze koest te houden. Kennelijk wist men toen al dat fluoride een sederend effect had op de pijnappelklier en dat ze daardoor wel koest zouden blijven.

Hoewel veel harde bewijzen hardnekkig worden ontkend door de gevestigde wetenschap, gaan steeds meer mensen op onderzoek uit, omdat men vermoedt dat de fluorideconsumptie het vermogen van de pijnappelklier om melatonine te produceren vermindert en het vermogen om te functioneren belemmert.

Hoewel het Fluoride Action Network nog steeds meldt dat er geen sluitend bewijs is, stelt de organisatie wel dat voorlopige onderzoeken aantonen dat blootstelling aan fluor tot een lagere productie van melatonine leidt. Vermoed wordt dat de onderdrukking van de melatonineproductie een groot aantal effecten heeft op het menselijk lichaam, naast de verstoring van de slaapcyclus.

Functies van melatonine

Naast het slaap-waakritme reguleert melatonine ook het begin van de puberteit bij vrouwen en is het een belangrijke antioxidant die vrije radicalen onschadelijke maakt. Melatonine draagt bij aan een gezond zenuwstelsel, de energievoorziening en ondersteunt het immuunsysteem.

Verkalking van de epifyse / pijnappelklier

Het Fluoride Action Network gaat er vanuit dat de pijnappelklier een belangrijke plaats is voor de accumulatie van fluoride bij mensen. Dit komt doordat de klier een goed doorbloed orgaan is en een sponsachtig weefsel is dat makkelijk verkalkt. Analyse van verkalkte delen in de pijnappelklier bleken meer fluoride te bevatten dan enig ander lichaamsdeel, zelfs meer dan de botten of tanden.1 Je weet dat dat niet goed kan zijn.

De pijnappelklier is met betrekking tot gezondheid niet bepaald een prioriteit voor de meeste mensen. Je hebt waarschijnlijk nog nooit iemand horen zeggen: “Nee, dank je, dat is niet goed voor mijn pijnappelklier.”

Toch zou dit klein, o zo belangrijke orgaantje veel meer aandacht mogen krijgen, aangezien het zo ontzettend belangrijk is voor onze emoties en intuïtie.

Veel beoefenaars in de new age sector, in de natuurgeneeskunde en complottheoretici suggereren dat onze pijnappelklier opzettelijk wordt onderdrukt. Ze doen dit vanwege de extreme invloed van fluoride op de epifyse, waardoor emoties worden onderdrukt.

Een gezond functionerend “derde oog” is in staat om, ook al is het maar heel weinig, het stofje DMT af te scheiden. Dit is ook het stofje dat ayahuasca laat vrijkomen. Het zorgt in grotere concentraties voor een hallucinogene werking met exotische patronen, kleuren, texturen, emoties en andere dingen die maar moeilijk te omschrijven zijn.

Tandpasta voornaamste bron van fluoride

Met name tandpasta bevat aanzienlijke hoeveelheden fluoride, waarvan is aangetoond dat het helemaal niet zoveel beter is voor onze tanden dan wat ons wordt geleerd.2 De combinatie met een slecht voedingspatroon zorgt voor een ongewenste ophoping van lichaamsvreemde stoffen in onder andere de epifyse.

Bescherm je epifyse en vermijd tandpasta met fluoride!

Interessante links:

http://www.wellwithin1.com/fluoride.htm

https://www.verywellhealth.com/fluoride-and-the-thyroid-the-controversy-3231865

http://www.slweb.org/ftrcfluorinatedpharm.html

Gerelateerde berichten

1 Reacties

Miriam

Goed artikel.

Vergeet ook niet dat de meeste flossdraad en tandenstokers gefluorideerd zijn!
Gelukkig bestaan die ook zonder fluoride.
Even op zoek gaan!

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *