Fenegriek tegen roos, jeuk op de hoofdhuid en haaruitval

fenegriek

Fenegriek staat vooral bekend als smaakmaker in de keuken, maar wist je ook dat zowel de zaden als de bladeren uitstekend kunnen worden gebruikt voor een beautybehandeling? Fenegriek kan je op een spotgoedkope manier helpen bij je alledaagse haar- en huidproblemen. De reden dat het zo goed is voor huid en haar is diosgenin, een stofje met oestrogene eigenschappen. Het is ook rijk aan eiwitten, vitamine C, ijzer, vezels, enz. Hier lees je hoe je fenegriek kunt toepassen voor roos en haaruitval.

Fenegriek en roos

Fenegriek kan helpen om roos te verminderen. Trek hiervoor een lekkere zondagochtend uit, want je moet het wel lang laten inwerken voor een goed resultaat. Hiervoor maak je van fenegriek

zaden een pasta. Laat een handvol zaden een nacht weken in water en vermaal ze de volgende ochtend tot een grove pasta.

Masseer het mengel in op de hoofdhuid en laat dit een paar uur intrekken. Spoel daarna het haar uit en was het met een natuurlijke shampoo.

Verminder jeuk op de hoofdhuid met fenegriek

Fenegriek kan helpen om jeuk en kleine oneffenheden op de hoofdhuid te verminderen ten gevolge van warmte en droogte. Week hiervoor een handvol fenegriekzaden en zeef het water hiervan. Spoel met het water de haren en masseer de hoofdhuid in.

Je kunt ook andere ingrediënten aan het gezeefde fenegriekwater toevoegen, zoals een scheutje sesamolie. Met name de combinatie van sesamolie en fenegriekwater, is een uitstekende natuurlijke remedie tegen jeuk op de hoofdhuid.

Controleer haaruitval met fenegriek en wrongel

Haaruitval kan erg vervelend zijn en het gevoel van eigenwaarde aantasten. Om die reden wordt er vaak niet over gesproken. Bij haaruitval is het eerst van belang om na te gaan of het voedingspatroon de juiste voedingsstoffen biedt om haaruitval te voorkomen en of er geen sprake is van een dieperliggend probleem, zoals bijvoorbeeld een vertraagde schildklier of alopecia areata.

Maak een pasta van wrongel en geweekte fenegriekzaden en masseer dit in op de hoofdhuid. Laat dit vervolgens een half uur inwerken en spoel het uit het haar. Was het haar vervolgens met een natuurlijke shampoo.

Fenegriek is een heel eenvoudig huismiddeltje met waardevolle eigenschappen om van (hoofd)huidklachten af te komen. Natuurlijk is het belangrijk voor een goede basis te zorgen door gezond te eten en er een gezonde leefstijl op na te houden. Het gebruik van de bovenstaande natuurlijke remedies heeft dan ook pas zin als voeding en leefstijl volledig in harmonie zijn met het lichaam.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies