Fluoride gezond? Lees dit dan maar eens!

Fluoride zit in onze tandpasta, het zit in ons water en zelfs in ons voedsel. Terwijl deze synthetische stof altijd wordt geprezen voor het versterken van onze tanden, vragen veel alternatieve gezondheidsdeskundigen zich af of deze claims wel gegrond zijn. En nu beseffen velen dat het ook nadelige gevolgen kan hebben voor onze huid en acne kan veroorzaken.

Fluoride tandpasta is irriterend voor de huid

Fluoride werkt inderdaad irriterend op de huid. Als een chemische stof, wordt het geassocieerd met acne-achtige bultjes die zich rond de mond vormen: periorale dermatitis, een huidaandoening die vaak wordt verward met acne. Deze huidklachten worden behandeld met dezelfde orale antibiotica als uitbraken van ernstige acne. De meest succesvolle behandeling is echter afschaffing van producten zoals gefluorideerde tandpasta, ofwel, de oorzaak aanpakken! Wanneer deze tandpasta in contact komt met de huid rond de mond, veroorzaakt deze direct milde tot ernstige irritatie. Veel gebruikers merken dat zij, door over te schakelen naar een alternatieve tandpasta zonder fluoride.

Fluoride in ons water

Gefluorideerde tandpasta is niet de enige boosdoener. Het Nederlandse kraanwater bevat het nog steeds, hetzij in minimale hoeveelheden en ondanks dat het vanaf 1973 niet meer wordt toegevoegd. De bekende natuurarts dr. Moolenburgh heeft zich hiervoor destijds hard gemaakt en heeft hierover ook een paar boeken geschreven. Elke keer dat we douchen of een drankje nemen, wordt onze huid en ons lichaam aan deze irritante chemische stof blootgesteld. Degenen die gevoelig zijn zullen opmerken dat water zonder dit chemische goedje een positief effect heeft op hun huid.

In ons voedsel

Ook veel voedselproducten bevatten een hoog gehalte aan deze stof en vooral bewerkte voedingsmiddelen, zoals frisdranken en bewerkte granen behoren tot de topovertreders.

Bovendien heeft het een desastreuze uitwerking op de schildklier en daarmee tal van lichaamsfuncties. Al met al zijn er voldoende redenen om contact met dit chemische goedje te voorkomen.

Aanrader om te lezen

Fluoridevrije tandpasta

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *