Een gezonde huid komt van binnenuit

gezonde huid

‘Een gezonde huid van binnenuit’ klinkt misschien magisch, omdat de meeste mensen gewend zijn hun huid vanaf de buitenkant te verzorgen. Maar niets is minder effectief dan de huid van binnenuit te verzorgen. Met de juiste voedingsstoffen en voldoende vochtinname kun je bijna ‘wonderen’ verrichten voor je huid.

Schoonheid zit van binnen

Schoonheid zit van binnen, niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk! Een goed humeur en een positieve levensinstelling zijn natuurlijk belangrijk voor een mooi uiterlijk. Wanneer je een stralende huid belangrijk vindt, is het van belang dat je beseft hoe belangrijk het is om gezonde darmen en een goede spijsvertering te hebben. Je bent wat je eet, verteert en opneemt! Alle belangrijke voedingsstoffen die je nodig hebt voor een gezonde en stralende huid, worden in de darmen opgenomen. Met die informatie in je achterhoofd, kun je wel beredeneren dat mensen met huidklachten zoals eczeem vaak ook last hebben van darmklachten.

Hoe zorg je voor een gezonde, stralende huid?

Een gezonde, goed doorvoede huid krijgen of onderhouden vergt natuurlijk wel inspanningen. Hier een opsomming van de belangrijkste pijlers voor een mooie uiterlijke verschijning:

Drink voldoende water Een goede vochtbalans in het lichaam is essentieel voor een gezonde huid. Drink zeker 0,03 liter water per kilo lichaamsgewicht per dag. Drink bij warm weer of sporten nog meer water. Vermijd koffie zoveel mogelijk, aangezien dat vochtafdrijvend werkt.

Eet gezondgezonde huid

Gezonde voeding is enorm belangrijk voor een gezonde huid. De voedingsstoffen uit groenten en fruit voorzien de huid van de juiste bouwstoffen. Vergeet ook niet dat gezonde vetzuren erg belangrijk zijn voor een mooi glanzende huid.

Stop met roken

Rokers zijn feilloos te herkennen aan hun doffe, grijzige huid. De rook zorgt dat de bloedvaten in de huid vernauwen en dat de afvalstoffen zo niet worden afgevoerd.

Slaap voldoende Zorg voor zeker 7 ½ tot 8 uur slap per nacht. De term schoonheidsslaapje bestaat niet voor niets. Als je in de gelegenheid bent overdag…doe dan een slaapje voor je huid.

Wil je echt een complete handleiding over hoe je de huid optimaal kan voeden van binnenuit? Welke voedingsstoffen je dan vooral wel en welke niet moet eten? Bekijk dan even het e-book Een gezonde huid komt van binnenuit.

Een gezonde huid van buitenaf

Natuurlijk dient de huid ook vanaf de buitenkant te worden verzorgd….dode huidcellen en invloeden van buitenaf laten natuurlijk ook sporen achter op de huid. Door regelmatig een peeling te doen en de huid te verzorgen met natuurlijke cosmetica in plaats van synthetische cosmetica, kun je de huid op een natuurlijke manier laten glanzen. De reguliere cosmetica bevat tal van giftige ingrediënten en veroorzaakt meer stress voor de huid dan dat het goed doet. De cosmetica van Ringana bevat uitsluitend natuurlijk en bestaat uitsluitend uit verse ingrediënten die alle bioactieve stoffen nog bevatten.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies