De gezondheidsvoordelen van Macadamia-olie

macadamia-olie

Wist je dat Macadamia-olie kan helpen je huid vocht vast te houden, dat het huidwonden sneller kan laten herstellen, dat het de symptomen van acne kan verminderen en de huid weer elasticiteit geeft?

Studies naar de eigenschappen van de Macadamia-olie hebben bewezen de dat het diverse voordelen heeft voor de gezondheid:

  • Wist je dat Macadamia-olie ook kan helpen om de bloeddruk en het LDL (cholesterol) te verlagen?(1)
  • 100 g noten ( is ongeveer 30 noten) bevat bijna 400 mg kalium, dat erom bekend staat dat het bijdraagt aan verlaging van de bloeddruk. Een recente studie scheen licht op de effecten van verschillende mineralen en hoe ze de bloeddruk kunnen beïnvloeden: vooral kalium, calcium en magnesium.”Concluderend kan men stellen dat voldoende inname van kalium, magnesium en calcium, leiden tot een lagere bloeddruk in populaties en een risico op hypertensie verlagen.”(2)

Macadamia-olie en LDL-cholesterol

Een follow-up studie uit 2008 concludeerde dat het “unieke vetzuur profiel” van macadamia-olie zorgt voor een verlaging van het LDL-cholesterol bij zowel mannen als vrouwen:

“Epidemiologische studies en klinische studies hebben aangetoond dat het unieke vetzuurprofiel van macadamia-olie een gunstige invloed heeft op de serum lipiden / lipoproteïnen en een verminderd risico geeft op cardiovasculaire ziekte (CVD).”

Palmitoleïnezuur macademia-olie herstelt elasticiteit huid

Palmitoleïnezuur (omega-7), dat voornamelijk wordt gevonden in het vet van herkauwers, komt ook voor in duindoorn en macadamia-olie. In een recent onderzoek heeft het onlangs erkenning gekregen voor de krachtige werking voor het terugwinnen van de huidelasticiteit.

“… Omega-7 vetten vertragen de veroudering van de huid en bevorderen de genezing van droge, gebarsten huid. Het is een krachtige bron voor de vorming van collageen, het versterkt de bestaande huid en herstelt deze van blessures.”

Daarnaast bevat macadamia ook de voor de huid waardevolle vitamine E.

Het hoge gehalte aan vetzuren vermindert littekens

Een onderzoek uit 2004 concludeerde dat linoleenzuur, linolzuur en oliezuur vetzuren (alle in hoge mate aanwezig in macadamia-olie), gunstig zijn voor de genezing van beschadigde huid.

“… Onze resultaten suggereren dat er een relevante rol en potentiële therapeutische mogelijkheden zijn weggelegd voor de vetzuren op de huid en de wondgenezing van de huid.”

Macadamia helpt zonnebrand te voorkomen

Macadamia-olie bevat bovendien een unieke plantaardige chemische verbinding: kaneelzuur. Dit kaneelzuur staat bekend om zijn huidbeschermende functie voor de zon. Deze chemische stof wordt gevonden in diverse noten en plantaardige oliën en zorgt voor een variabele beschermingsfactor van 6-8 SPF.

Bestel koudgeperste macadamia-olie.

Bekijk alle artikelen over natuurlijke huidverzorging

Bronnen:

1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257681/

2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16467502

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies