Ginkgo biloba bij cognitieve degenaratie

Ginkgo biloba staat vooral bekend als voedingssupplement, maar de werkzame stof is afkomstig uit de Japanse notenboom, die ook wel Japanse of Chinese tempelboom wordt genoemd. Ginkgo komt van oorsprong uit China, maar wordt tegenwoordig voornamelijk gekweekt voor het gebruik van de werkzame delen. De reden waarom gingko op grote schaal wordt gekweekt, is omdat de zaden van deze boom reeds duizenden jaren succesvol zijn ingezet binnen de traditionele Chinese geneeskunde. Aandoeningen waarbij het altijd is ingezet zijn ademhalingsproblemen, urinewegproblemen, spijsverteringsproblemen, gehoorverlies, maar ook ter ondersteuning van cognitieve functies.

Aandoeningen

Extract van ginkgo biloba lijkt vooral voor ouderen voordelen te bieden. Het kruid verbetert de doorbloeding en het zuurstofgebruik en daarmee het geheugen, de concentratie en andere mentale vermogens. Van het kruidenextract is ook aangetoond dat het een aanzienlijke verbetering geeft bij schade aan het netvlies van het oog. Studies hebben ook bevestigd dat ginkgo biloba van waarde is bij depressie bij ouderen. Het ginkgo extract kan verlichting geven bij hoofdpijn, bijholteontsteking en duizeligheid. Het kan ook helpen bij chronisch oorsuizen of tinnitus.

Ginkgo biloba voor verbeterde cognitieve functie

In studies is over ginkgo biloba gerapporteerd dat het de bloedtoevoer naar de hersenen verbetert, maar ook de bloedviscositeit vermindert. Hiermee kan het een ondersteunende functie vervullen bij aandoeningen van cognitieve degeneratie, zoals Alzheimer, dementie en Parkinson.ginkgo biloba

In Duitsland en Frankrijk zijn honderden studies uitgevoerd op het bladextract van Ginkgo biloba. Het extract van Ginkgo biloba werd onderzocht op effectiviteit bij de behandeling van acrocyanose, de ziekte van Alzheimer, cerebrale arteriosclerose, cerebrale insufficiëntie, dementie, depressie, menopauze, perifere en cerebrale bloedsomloopstimulatie, het syndroom van Raynaud, seniliteit,  verlies van kortetermijngeheugen en tinnitus.

De resultaten waren bemoedigend en bieden oplossing voor veel aandoeningen. Ginkgo biloba verbetert de bloedtoevoer naar de ledematen en stimuleert de hersenen. Het zorgt daar voor een verbeterde opname van glucose in de cellen en een verbeterde overdracht van zenuwsignalen, waardoor het kortetermijngeheugen en de concentratie worden bevorderd.

Antioxidanten

Hoewel zuurstof is essentieel voor het leven, kan het ook nadelige gevolgen hebben voor het lichaam. Onstabiele zuurstofmoleculen, de zogenaamde vrije radicalen, kunnen cellen en de structuren binnen cellen beschadigen. Indien het genetisch materiaal in deze cellen is aangetast, kan dit bijdragen aan ziektes als kanker en andere gezondheidsproblemen. Deze vrije radicalen zijn ook in staat vaatwanden te verzwakken, waardoor pathogenen de vrije hand kunnen krijgen. Als antioxidant bestrijdt ginkgo biloba deze vrije radicalen en repareert moleculaire schade. Onderzoek suggereert dat ginkgo biloba extract een belangrijke rol zou kunnen spelen bij het voorkomen of uitstellen van hart- en vaatziekten, kanker en andere kwalen. De antioxidanten uit ginkgo biloba kunnen schade aan cellen stoppen, waardoor de effecten van veroudering vertragen.

Ginkgo biloba en de huid

Op de huid toegepast, is ginkgo biloba een goede antioxidant, omdat het een rijke bron van flavonoïden is. Deze voorkomt oxidatieve degeneratie van het celmembraan, waardoor verhoogde ontstekingsgevoeligheid en veroudering wordt voorkomen. Daarnaast beschikt het plantenextract ook over een aantal antibacteriële en schimmelwerende effecten. Zeker bij huidaandoeningen als rosacea, eczeem, acne en psoriasis, kan een crème met ginkgo biloba uitkomst bieden. Let er bij de aanschaf op dat het een puur natuurlijk product is, dat geen schadelijke chemicaliën bevat. Een goed voorbeeld is de enige verse cosmetica in de wereld van Ringana. De producten Ringana gezichtslotion, Ringana reinigingsmelk en Ringana haarlotion bevatten naast de andere volledig natuurlijke ingrediënten ook ginkgo biloba extracten voor een krachtige werking.

Bestel deze producten in de webshop

Vervuilde supplementen

Wees alert op de herkomst van je ginkgo biloba supplementen. De forensische laboratoria van het Amerikaanse Natural News hebben ginkgo biloba supplementen uit China onderzocht. De onderzoekers kwamen tot de stuitende conclusie dat sommige supplementen meer dan 1000% van de maximaal aanbevolen hoeveelheid zware metalen bevatten. Aangezien ginkgo biloba ook in steeds meer westerse landen wordt gekweekt en het toezicht hier beter is, is het raadzaam een supplement te kiezen dat afkomstig is uit een westers land. Kies in ieder geval voor ginkgo supplementen die zijn gecapsuleerd zonder magnesiumstearaat, omdat hierdoor de opneembaarheid enorm wordt verhoogd. Dit hulpstofje verlaagt de opneembaarheid namelijk enorm.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *