Grapefruit als natuurlijke huidverzorging

grapefruit natuurlijke huidverzorging

Grapefruit is een zeer nutriëntrijke citrusvrucht en kan een goede ondersteuning bieden voor de gezondheid. Dit heerlijke citrusfruit bevat vele antioxidanten en vitamine C en biedt onder andere bescherming tegen hart- en vaatziekten en kanker. Ook doet het wonderen voor de huid. Sommige mensen kiezen voor laserbehandelingen, zuurpeelings of andere pijnlijke, maar vooral peperdure schoonheidsbehandelingen. Een veel goedkoper en duurzamer alternatief is om regelmatig grapefruit aan je eetpatroon toe te voegen. Hiermee voorzie je je lichaam van de benodigde voedingsstoffen, zodat je huid aan de buitenwereld kan laten zien dat je supergezond bent. De gezondheid van je huid weerspiegelt immers je innerlijke gezondheid.

De waardevolle nutriënten in grapefruit

Rode grapefruit is rijk aan het carotenoïde fytonutriënt lycopeen, een stofje dat ook veel in tomaten voorkomt. Lycopeen staat bekend om de sterke werking tegen vrije radicalen en is daarmee een sterke antioxidant.

Een soort fytonutriënten die in grapefruit voorkomen zijn de zogenaamde limonoïden. Deze remmen tumorvorming door de vorming van glutathion-S-transferase te stimuleren. Dit is een enzym dat het lichaam ondersteunt efficiënter te ontgiften, zodat toxines en afvalstoffen het lichaam sneller kunnen verlaten. Een lichaam dat vrij is van toxische stoffen zal de huid al snel laten stralen.

Ook bevat dit fruit pectine, een vorm van oplosbare vezels die in dierstudies de progressie van atherosclerose (aderverkalking) aanzienlijk lijkt te vertragen. Hiermee lijkt het erop dat grapefruits het risico op hart- en vaatziekten ook bij mensen kan verkleinen.

Grapefruit direct op de huid

Grapefruits hoef je niet uitsluitend te eten om te kunnen profiteren van de voordelen. Je kunt ze ook direct op de huid toepassen door je huid met vers geperst grapefruitsap in te smeren en dit even goed in te laten trekken. De antioxidanten zullen direct de vrije radicalen aanpakken en lijntjes, rimpels, verkleuringen en andere vlekken in de huid bestrijden. Dit heerlijk frisse fruit beschikt dus ook over krachtige anti-aging eigenschappen.

Grapefruitsap kan het uiterlijk van de huid flink verbeteren. Je kunt het sap gebruiken als cleanser of toner, zeker een weldaad als je een erg vette huid hebt. Naast grapefruit is ook citroen uitstekend geschikt om de huid mee te behandelen.

Omdat grapefruitsap van nature antibacteriële eigenschappen heeft is het ook heerlijk om toe te voegen aan je badwater of aan een voetenbad. Grapefruit verzacht de huid en geeft deze een natuurlijke zachte teint.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies