Boekrecensie Het nieuwe eten van Anna Zeven

Het Nieuwe Eten Anna Zeven boekrecensie

Mijn boekrecensie over Het nieuwe eten van Anna Zeven komt niet uit het niets. Ik ken Anna al een tijdje en volg haar met plezier. Om eerlijk te zijn gaat deze recensie niet uitsluitend over haar nieuwe boek Het nieuwe eten, maar ook een beetje over haar.

Ik leerde Anna kennen als een puur iemand, niet alleen in haar manier van leven, maar ook in haar manier van zijn. Ze staat erg dicht bij de natuur, zowel qua leefstijl als qua voedingspatroon. Ook is ze erg fijn besnaard, iemand die de finesses heel mooi weet te benadrukken. Stel je dat maar eens voor in de keuken! Dat wordt smullen!

Het Nieuwe Eten Anna Zeven boekrecensie

Haar pure leefstijl maakt het dan ook niet vreemd dat ze in 2014 werd verkozen tot Miss Natural, een award voor de puurste Miss van Nederland.

Ik vind het dan ook prachtig om in het boek te lezen hoe haar passie voor een gezonde en gelukkige leefstijl doorklinkt van de eerste tot de laatste letter. Deze dame is op een missie om Nederland weer de keuken in te krijgen, om weer lekker gezond te gaan eten en dit met liefde en plezier te doen.

Laat je verleiden tot een gezonde en gelukkige leefstijl door de puurste dame van Nederland: Anna Zeven…haar boek krijgt van mij een absolute TIEN!

Het nieuwe eten in een notendop

Anna Zeven houdt in haar boek een krachtig relaas over het westerse voedingspatroon. Onderwerpen als ‘gebotoxt voedsel’, de onbewuste verslaving aan fabrieksvoedsel en ingrediënten die onze gezondheid ondermijnen, passeren de revue. En daarbij wordt een kritische noot zeker niet geschuwd.

Ook de wetenschap wordt aan de kaak gesteld, want wie is een betere raadgever over je gezondheid? De wetenschap of jijzelf? De belangrijkste vraag die ze de lezer stelt is: “Waar voel jij je goed bij?”

Met direct toepasbare stappen neemt Anna je aan de hand om te (her)ontdekken welke voeding voor jou het best is, want die behoefte is heel persoonlijk.

De vijf pijlers van Het nieuwe eten

Met vijf pijlers geeft Het nieuwe eten je de handvatten voor een zo gezond mogelijke leefstijl en voedingspatroon:

  • Eet zoals de natuur het aanbiedt
  • Koester je hormoonbalans
  • Eet mindful
  • Beweeg mindful
  • Oogst je geluk

Quote: Als je zelf het licht ziet, waarom zou je dan wachten totdat anderen het aan doen?

Afkickprogramma

Dat de overstap van een standaard westers voedingspatroon naar een gezonde leefstijl voor de meeste mensen een brug te ver is, blijkt wel uit de nog altijd stijgende percentages van mensen met chronische klachten. Om die mensen ondersteuning te bieden bij de overstap naar een gezondere leefstijl, heeft Anna Zeven in Het nieuwe eten een 12 stappen-afkickprogramma opgenomen.

Hierbij leert de lezer hoe hij met concrete stappen het huidige voedingspatroon kan doorbreken en uiteindelijk achter zich kan laten. De ruil levert een betere gezondheid op, waarbij allerlei kleine, vage klachtjes verdwijnen en men profiteert van meer energie en levenslust.

Recepten

Om de theorie die in het boek wordt besproken ook direct toepasbaar te maken, is een groot aantal (360+) gezonde, zeer smaakvolle recepten toegevoegd, om de gezonde leefstijl direct tastbaar te maken.

En wat zijn die recepten een verrassing! Zo wordt kokkerellen voor iedereen leuk! Met duidelijke, gecategoriseerde recepten heb je de beschikking over een zeer breed scala aan gezonde, pure recepten, uiteenlopend van snelle snacks voor ’s avonds op de bank tot haute cuisine.

Wat maakt de recepten in dit boek zo uniek? Bij alle recepten staan icoontjes, zodat direct duidelijk is of een recept koemelkvrij, glutenvrij, glutenarm of Hormoonfactor-proof is. Ook hebben de zogenaamde quick fix recepten (<30 min) een duidelijk icoontje, voor als je weinig tijd hebt om te koken en toch een gezonde maaltijd op tafel wilt. Hiermee wordt het koken aanzienlijk eenvoudiger voor mensen die graag vegan eten, of te maken hebben met een sensitiviteit voor gluten of zuivel of allergieën hebben.

Conclusie

Het boek Het nieuwe eten van Anna Zeven is een welkome nieuwkomer in de categorie gezondheidskookboeken. Juist de verbinding van de theorie met de praktijk, maakt het boek onderscheidend en met zo’n enorm arsenaal aan gezonde, pure recepten kan de lezer er direct mee aan de slag.

Op soms bijna poëtische manier weet Anna Zeven precies die snaar te raken die mensen aanzet om gezonder te gaan eten. Ook bij mensen die al vertrouwd zijn met een pure manier van eten, geeft ze net de bevestiging die sommige mensen nog nodig hebben om hun nieuwe levensstijl voort te zetten.

Zeker wanneer je voornemens bent je leef- en voedingsstijl te verbeteren, is Het nieuwe eten een must voor de heerlijke lange avonden die nu voor boeg liggen. Heerlijk en gezond eten ligt met Het nieuwe eten voor iedereen binnen handbereik!

Volg Anna Zeven op Facebook of bekijk haar website, die bomvol staat met inspiratie. Het boek kun je bestellen bij Bol.com.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies