Jojoba-olie: 7 manieren om het te gebruiken voor natuurlijke haar- en huidverzorging

Jojoba Olie Koudgeperst Natuurlijke Huidverzorging

Jojoba olie is een geweldig schoonheidsingrediënt en wordt ook wel het vloeibare goud genoemd. Het is een natuurlijke olie die wordt gewonnen uit het zaad van de jojoba-plant en komt het dichtst in de buurt van de olie die wordt geproduceerd door de menselijke huid genaamd “talg”. Talg helpt de huid beschermen tegen externe factoren. Het is de eerste verdedigingsbarrière voor je huid. Jojoba olie is qua structuur het dichtst bij het menselijk talg en is er een natuurlijke vervanging voor.

Mocht je lichaam niet in staat zijn voldoende talg zelf te produceren om zich te beschermen tegen agressieve invloeden van buitenaf. Kan jojoba-olie de perfecte huidverzorgingsoplossing zijn. Deze natuurlijke olie bevat essentiële vitamines voor de huid zoals vitamine B, E en belangrijke mineralen zoals zink en koper. Op volwassen leeftijd heeft je huid de neiging om minder talg te produceren, waardoor de huid er droog en dof uitziet. Jojoba is een natuurlijk supplement dat kan worden gebruikt voor je normale huidverzorgingsroutine.

7 Voordelen van jojoba-olie

1. Jojoba olie houdt vocht vast

Jojoba-olie helpt het vocht in de huid vast te houden terwijl de huid gehydrateerd blijft en er fris uitziet. Jojoba-olie helpt de huid te hydrateren, zonder de poriën te verstoppen, wat zorgt voor een gezond huidtype. Bovendien voorkomt het ook de opbouw van bacteriën in de poriën van het gezicht, die de neiging hebben om mee-eters en het uitbreken van acne te veroorzaken.

2. Voor zachte lippen

Omdat onze lippen driemaal gevoeliger zijn dan onze gewone huid, hebben ze des te meer liefde en zorg nodig.

De olie bevat essentiële vitamines zoals vitamine B, E en belangrijke mineralen zoals zink, koper die gunstig zijn voor zachte lippen en huid. Voor frisse en zachte lippen kan de olie zachtjes op de lippen worden gemasseerd om uitdroging en scheuren te voorkomen.

3. Jojoba vermindert rimpels

De essentiële vitamines in jojoba olie helpen rimpels en de zichtbare effecten van huidveroudering aanzienlijk te verminderen. Omdat deze pure olie geen schadelijke chemicaliën bevat, kan het worden gebruikt als onderdeel van de dagelijkse verzorgingsroutine.

4. Jojoba is een natuurlijke zonnebrand

De schadelijke ultraviolette (UV) stralen van de zon kunnen verschillende problemen veroorzaken. Onze huid ondervindt hier de meeste schade van. Gelukkig zijn er genoeg manieren om te voorkomen dat je huid door de vervelende zon verbrandt. Met een SPF van 5 maakt het bij lichte zon een goed natuurlijk alternatief voor agressieve zonnebrandcrèmes. Lees ook over andere natuurlijke zonnebrandolies

5. Behandelt brandwonden

Jojoba kalmeert elke verbrande huid door dieper in de weefsels te gaan, dit helpt de pijn na zonnebrand of bruine kleur. Met zijn natuurlijke eigenschappen helpt de olie bij het verminderen van scheerirritatie.

6. Goed voor je haar

Jojoba olie helpt de haarzakjes op de hoofdhuid te versterken, waardoor het haar sterker en gezonder wordt. De aanwezigheid van vitamine E en B conditioneert de haarschacht waardoor het haar glanzender wordt en volume en dichtheid toevoegt. De sterkere haarschacht voorkomt haarbreuk door het dagelijks drogen van nat haar. Hoofdmassages met jojoba olie helpen ook om de hoofdhuid te verzorgen, waardoor de hoofdhuid uitdroogt. Zo worden roos en jeuk voorkomen.

7. Geweldige make-up remover

Naast al zijn geweldige allround toepassingen kan de olie worden gebruikt als een effectieve en natuurlijke make-upremover. Het enige wat je hoeft te doen is een paar druppels olie op een katoenen snik te nemen en er eenvoudig overheen te glijden om hardnekkige oogschaduw en kool te verwijderen.

Koop 100% pure, koudgeperste jojoba-olie

Bekijk alle artikelen over natuurlijke huidverzorging

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies