Kefir masker voor je gezicht: goede bacteriën voor de huid

kefir masker

Als je je met je gezondheid bezighoudt, heb je waarschijnlijk al weleens van kefir gehoord en over de enorme voordelen voor de gezondheid. Het is een zeer waardevol product voor ons lichaam, niet alleen voor de binnenkant, maar ook de buitenkant, voor de huid. Zo kan je ook een kefir masker maken om je huid mee te verzorgen. Het helpt deze te verjongen en zich te ontdoen van problemen, zoals acne, roodheid en ontsteking van de huid. (Dit was voor mij de aanleiding om het eens zelf te maken).

Kefir masker voor je gezicht

Een kefir masker voor je gezicht helpt bij het herstel en de regulatie van de zuur-basebalans in de huidcellen van het gezicht met de nuttige lactobacillen in kefir. Daarnaast bevat kefir alfa hydroxyzuur (AHA), een vorm van melkzuur die de Ph-waarde in ons lichaam balanceert. Dit heeft een anti-aging effect en draagt bij aan de vermindering van rimpels. De lactobacillen in kefir zijn een uitstekend bestanddeel voor een gezichtsmasker dat de huid perfect reinigt van schadelijke stoffen en stof, waardoor het de huid frisheid en elasticiteit geeft.

Zo’n masker bevat ook aminozuren die uiterst belangrijk zijn voor de hydratatie van de huid. Bovendien zijn deze aminozuren belangrijk voor de stralende huid, aangezien ze voorkomen dat de huid vervaagt en dof wordt.

Het masker is absoluut geschikt voor elk type huid. Je kunt de kefir gebruiken in combinatie met kruiden, honing, voor een honing gezichtsmasker, andere zure zuivelproducten of met bessen, vanwege hun hoge ORAC-waarde.

Voor de vette en gevoelige, pijnlijke huid

Als je wilt voorkomen dat je puistjes krijgt en de talgafscheiding van de huid wilt verminderen, is het goed om preventief te werk te gaan en je huid regelmatig te verwennen met een functioneel kefir masker. Je kunt kefir zowel topisch (plaatselijk) op de huid gebruiken, als het gebruiken als voeding. Zo werkt de kefir dus van buitenaf én van binnenuit.

Zoals je misschien al weet, normaliseert kefir de spijsverteringsprocessen. En als je nagaat dat de spijsvertering sterk van invloed is op de gezondheid van de huid, is het eenvoudig te beredeneren dat als de darmfunctie niet goed werkt, dit zijn weerslag heeft op de huid en er huidklachten kunnen ontstaan. Het eerste wat dan vaak opvalt is de verschijning van acne en vettig uitziende huid.

Hoe maak je een kefir masker?

Knip een gaasje op de maat van je gezicht en knip hierin twee uitsparingen voor de ogen. Leg dit gaasje op je gezicht en bedek dit met een laag kefir. Houd het masker op je gezicht gedurende 15-20 minuten en spoel het vervolgens af. Je kunt deze procedure ten minste eenmaal per dag uitvoeren, omdat deze geen bijwerkingen heeft.

Voor de vette huid

Meng 2 eetlepels kefir met het eiwit van een ei en 1 eetlepel honing (zie ook het honing masker). Meng alle ingrediënten grondig en bedek met het mengsel de gezichtshuid voor gedurende 15-20 minuten. Spoel af met koud water. Dit kefir masker zal de gezichtshuid ontdoen van een vettige glans en deze zuiveren en beschermen tegen schadelijke invloeden van de omgeving.

Voor de droge huid

Dit masker geeft je verbazingwekkend veel voeding als je een gevoelige huid hebt en tegelijkertijd reinigt en beschermt dit masker je huid. Meng 2 eetlepels kefir met 1 theelepel olijfolie en 1 eidooier. Meng de ingrediënten goed en breng ze aan op de huid voor 15-20 minuten. Was het masker eerst af met warm water en dan koud.

Ken je kefir niet? Bekijk dan een van deze webwinkels:

Kefir.nl

Kefirshop.nl

Bekijk alle artikelen over natuurlijke huidverzorging

Gerelateerde berichten

2 Reacties

Yuni Gosewisch Sukatma

Waar kan ik masker kefir kopen ?

Kefir is in de winkel nauwelijks verkrijgbaar. Ook online is dat vrij lastig. Meestal koop je zo’n levende kefir cultuur via-via. Je kan bijvoorbeeld op Facebook een oproep plaatsen in een paar gezondheidsgroepen, zoals De Gezondheidsrevolutie of Natuurlijk Gezond Leven.

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies