Ketogeen dieet recept: kokosfudge

kokosfudge recept ketogeen dieet

Dit super eenvoudige kokosfudge recept is een zeer geschikte oplossing om dagelijks voldoende verzadigde vetten binnen te krijgen. Zeker als je geen fan bent van vlees, bijvoorbeeld vegetariërs of flexitariërs, dan ben je vooral aangewezen op plantaardige bronnen van verzadigde vetzuren.

Kokosfudge recept met verzadigde vetzuren

Dit simpele kokosfudge recept voorziet je in een klap van je dagelijkse behoefte. Verzadigde vetzuren en middellange keten vetzuren zijn bijzonder belangrijk voor een gezond metabolisme. Zeker binnen een ketogeen dieet is dit recept een welkome aanvulling voor de ‘snackmomentjes’.

De kokosfudge is geeft direct een verzadigd gevoel en zorgt dat je het voorlopig even kan uitzingen tot de volgende maaltijd. Daarnaast heeft kokosolie natuurlijk geweldige eigenschappen die de gezondheid ondersteunen. Het laurinezuur ik kokosvet is in staat bacteriën, virussen en schimmels te doden en vermindert het risico op hartfalen.1  Zie voor alle positieve eigenschappen van kokosolie het blog Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kokosolie?

Het recept

Voor dit recept heb je nodig:

  • Cupcakevormpjes
  • 5 Eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels hazelnootpasta
  • 4 eetlepels amandelmeel
  • Vanille/kaneel/maple syrup

Afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt maken doe je een aantal eetlepels kokosolie in een glazen bakje en laat dit au-bain-marie smelten. Voeg vervolgens amandelmeel, de hazelnootpasta en een van de ‘smaakjes’ toe tot je een brijige massa hebt. Verdeel die vervolgens over de cupcakevormpjes. Als het mengsel op is, plaats je de gevulde cupcakevormpjes in de vriezer om op te stijven.

Met de hoeveelheid vanille, kaneel of maple syrup is het in het begin even experimenteren, want wat voor de een zeer zoet is, kan voor de ander nauwelijks smaak hebben. Het minst gezond is natuurlijk de maple syrup, aangezien die mierzoet is.

Dit kokosfudge recept is binnen tien minuten klaar en wanneer je de gevulde cupcakevormpjes in de vriezer plaatst duurt het ongeveer een uur om de kokosolie goed op te stijven en ze gegeten kunnen worden. Natuurlijk kun je het mengsel ook in een bakblik met bakpapier gieten en de opgestijfde fudge in blokjes snijden. Op dit basisrecept kun je natuurlijk duizenden variaties maken. Voeg wat gebroken hazelnoten toe, gebruik cacao en voeg kokossnippers toe om te garneren. Je kan het recept zo leuk en gevarieerd maken als je zelf wilt.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies