Koffieklysma detox: gezond voor je lichaam?

koffieklysma’s detox

Een eeuwenoud gezegde luidt “de dood begint in de dikke darm.” De gezondheid van je darmen is natuurlijk van vitaal belang, omdat daar de opname van voedingsstoffen plaatsvindt. Een koffieklysma kan een belangrijk instrument zijn om de dikke darm te reinigen en deze toepassing wordt al eeuwenlang gebruikt door vele culturen over de hele wereld.

Eeuwen geleden gebruikten de inheemse Amerikaanse indianenstammen reeds de organistische koffieboon als een krachtige leverreiniger. En ook al voel je in eerste instantie afschuw bij de term ‘klysma’, sta er bij stil dat het je van enorm veel klachten kan verhelpen. Als je zorgt dat je spijsvertering optimaal functioneert, zal je stralen. Je kan met koffieklysma’s je huid een flinke boost geven. De huid weerspiegelt tenslotte de gezondheid van je dikke darm

Zelfs de oude Egyptenaren, Grieken, Romeinen, Chinezen en hindoes gebruiken al eeuwen dubbele reinigingstechnieken zoals klysma’s om hun gezondheid te verbeteren. Er wordt gezegd dat in de oude Dode Zeerollen reeds koffieklysma’s werden vermeld voor een goede gezondheid.

In het Westen zijn klysma’s wordt de toepassing van koffieklysma’s steeds gebruikelijker. Met name gezondheidsbewuste mensen wenden zich steeds vaker tot de natuurgeneeskunde en passen regelmatig koffieklysma’s op zichzelf toe.

Gezondheid dikke darm in 21e eeuw

Het leven in de 21e eeuw vormt een zeer grote uitdaging voor onze lever en dikke darm. We worden overspoeld met gechloreerd water, xeno-oestrogenen, chemicaliën en antibiotica. Bewerkte voedingsmiddelen doen er zeer lang over om van mond tot kont te bewegen en vormen een soort van plaque aan de binnenkant van de darmwand, waardoor zij de opname van wel gezonde voeding belemmeren. Bovendien is deze plaque een geweldige voedingsbodem voor parasieten en slechte bacteriën. De plaque van voedingsresten is zeer moeilijk te verwijderen en is in de regel alleen met een aanpassing van dieet en hoge darmspoelingen te verwijderen.

Wanneer de voedselresten zich ophopen in de dikke darm en daar gaan rotten, komen gifstoffen in de bloedbaan terecht. De lever, die het lichaam ontgift, doet zijn best om het lichaam te reinigen en het bloed te zuiveren. Door de voortdurende toestroom van giftige stoffen wordt de lever continu belast. Uiteindelijk leidt dit tot een toestand van ziekte als er een stapeleffect optreedt van toxische stoffen en de lever het niet meer krijgt bolgewerkt.

Voordelen colontherapie en koffieklysma

Colontherapieën en klysma’s helpen om de toxische slijmerige plaque van de darmwanden te weken en de parasieten in de darm te verwijderen. Ze bevorderen ook de mobiliteit van de darm en zorgen voor een regelmatige, gezonde stoelgang.

Koffieklysma’s geven een extra voordeel boven de colontherapieën, waarbij de darm alleen wordt gespoeld met water. De koffieklysma’s stimuleren bovendien de lever tot de aanmaak van grotere hoeveelheden glutathion. Glutathion is de ‘master’ antioxidant en helpt bij de bescherming van de intracellulaire DNA en elimineert giftige stoffen uit in de cellen. Volgens een studie uit 1982, uitgevoerd door de National Research Council (NRC), verhoogt de groene koffieboon de productie van glutathion in de lever met 600% en met 700% in de dunne darm. Een koffieklysma is de meest krachtige manier om deze krachtige effecten teweeg te brengen, omdat de enzymen van het spijsverteringskanaal niet reageren met voedingsstoffen, voordat deze de lever bereiken.

Max Gerson therapie

Van koffieklysma’s is bekend dat ze mensen helpen met klachten als galstenen, galblaasontsteking, leverproblemen, spijsverteringsproblemen, weinig energie, auto-immuunziekten en kanker (zo worden koffieklysma’s ook toegepast bij Gerson therapie, een anti-kankertherapie). Kortom, koffieklysma’s worden voor allerlei gezondheidsklachten toegepast, omdat ze in korte tijd zulke krachtige effecten teweeg kunnen brengen.

Koffieklysma’s kunnen de niveaus van systemische toxiciteit tot 700 procent verlichten. Volgens wijlen Dr. Max Gerson, een pionier op het gebied van therapie met koffieklysma’s, stimuleren cafeïne en andere heilzame stoffen in koffie de productie van glutathion S-transferase (GST) in de lever. GST bindt zich aan giftige stoffen en zorgt dat deze vervolgens met de klysmavloeistof naar buiten spoelen.

Koffieklysma’s reinigen de dikke darm en het maag-darmkanaal en ze verbeteren de peristaltiek. Ze doen dit zonder de heilzame darmflora te verstoren. Door het regelmatig koffieklysma’s te nemen, is de darm in staat met krachtige spiersamentrekkingen het voedsel te verplaatsen door het spijsverteringskanaal.

Koffieklysma’s elimineren parasieten en candida en zorgen dat de homeostase wordt hersteld. Met klysma’s kunnen ‘nesten’ van deze parasieten worden weggespoeld.

De ontgiftende werking van koffieklysma’s heeft ook een stimulerende werking voor de lever. Als je regelmatig klachten hebt met symptomen als een opgeblazen gevoel, maagpijn of winderigheid, is dat vaak het gevolg van een slechte spijsvertering. Aangezien de koffie en alle voedingsstoffen direct via de darmwand worden opgenomen in de lever, zal je lever een flinke boost krijgen, aangezien deze na een koffieklysma beter in staat is het lichaam te ontgiften.

Hoe doe je een koffieklysma?

Het is niet aan te raden direct vol gas aan de slag te gaan met koffieklysma’s, aangezien het verstandig is eerst na te gaan hoe je lichaam erop reageert. Experimenteer ook met de frequentie van de klysma’s, maar zeker niet vaker dan vier keer per week. De reactie van het lichaam verschilt van persoon tot persoon.

Zorg ervoor dat je biologische koffie gebruikt met gefilterd water dat een kwartier lang heeft gekookt. De juiste verhouding is 2 eetlepels biologische koffie op 3 kopjes water. Giet dit vervolgens in een klysmazak en ga in de badkamer op je rechterzij met de knieën opgetrokken liggen. Breng de canule twee centimeter in het rectum in en laat de koffieoplossing de dikke darm instromen.

Zodra al het water in de darm is gestroomd, kan je wat ‘zachte’ bewegingen of wat yoga-oefeningen doen. Deze helpen de vloeistof zich in de buikholte te bewegen en zorgt dus voor een betere ontgifting. Je kan de buik ook met de handen masseren. Probeer de vloeistof 12-15 minuten binnen te houden. Zeker in het begin zal dit een uitdaging zijn, maar al snel zal dit eenvoudiger worden. Laat je niet te snel uit het veld slaan, want de voordelen zijn groot genoeg!

Ervaringen met koffieklysma

Hoewel koffieklysma’s binnen de medische sector een controversieel onderwerp zijn, is het binnen de alternatieve gemeenschap vrij gewoon. Belangrijk bij het nemen van een koffieklysma is dat je rauwe groene koffie gebruikt. Sommige mensen claimen gezondheidsvoordelen. Zijn noemen diverse voordelen die zij ervaren na het nemen van koffieklysma’s. Hier zijn enkele ervaringen van mensen die koffieklysma’s hebben gedaan:

  • Toegenomen energie en mentale helderheid
  • Verlichting van constipatieklachten en spijsverteringsproblemen
  • Verbeterde leverfunctie
  • Minder pijn en ontstekingen
  • Verhoogd algemeen welzijn

Onze aanrader:

De darmreiniging volgens dr. F.X. Mayr

Bronnen:

http://www.mygutsy.com/the-ultimate-liver-detox-coffee-enemas/

http://www.healingaia.com/blog-resources/nutritional-balancing/five-elements-of-nutritional-balancing/detox-protocols/coffee-enemas/

http://www.health-information-fitness.com/enemainfo.html

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies