LDN, Low Dose Naltrexon bij auto-immuunziekten

LDN, Low Dose NatrexonLDN is de afkorting voor Low Dose Naltrexone. Het is een medicijn dat het immuunsysteem boost en de celgroei balanceert. Met behulp van Low Dose Naltrexon is het lichaam in staat zichzelf te herstellen van ziektes of de symptomen van auto-immuunziekten te verminderen. Omdat LDN weinig bijwerkingen kent, is het een geliefd medicijn en heilzaam voor tal van vage klachten, maar of voor ADHD, autisme, MS of fibromyalgie etc. Kortom, Low Dose Naltexon lijkt wel een supermedicijn. Maar hoe komt het dan dat zo weinig artsen het voorschrijven aan hun patiënten?

Geschiedenis van LDN

De farmaceutische industrie is niet geïnteresseerd in LDN, omdat voor het gebruik dure klinische registratieprocedures moeten worden gevolgd, ze te maken krijgen met veel administratieve rompslomp en ze bovendien maar weinig aan het medicijn kunnen verdienen. Het patent op LDN is namelijk al jarenlang verstreken.

In de jaren ’80 kwam Naltrexone op de markt en werd vooral gebruikt voor het afkicken van alcohol- en heroïneverslaving. Later ontdekte de Amerikaanse neuroloog Bihari dat Naltrexone in een lage dosis het endorfinesysteem reguleert en een positief effect heeft op de gevoeligheid van de endorfinereceptoren. Hij paste de behandeling met een lage dosis Naltrexone toe op patiënten met HIV en MS en behaalde daarmee goede resultaten. In hoge doses is het een geregistreerd medicijn, in lage doses in het echter impopulair door de lage winstgevendheid en daardoor niet interessant voor de industrie.

Hoe werkt LDN?

Het blokkeert de opioïde receptoren en zorgt ervoor dat het lichaam zelf weer endorfine aanmaakt. Deze endorfineaanmaak heeft een pijnstillend effect en versterkt het immuunsysteem. Normaal heeft het lichaam zelf het vermogen deze endorfine aan te maken, maar LDN stimuleert de natuurlijke endorfineproductie, het zorgt voor meer endorfinereceptoren, een zogenaamde upregulatie van opiaatreceptoren en hierdoor dus voor een verhoogde gevoeligheid van dezelfde receptoren. Door LDN in te nemen voor het slapengaan, valt de werking samen met de biologische klok van de endorfine, ’s nachts tussen twee en vier uur.

Voor welke aandoeningen wordt LDN zoal gebruikt?

Door de positieve invloed op het endorfinesysteem en het immuunsysteem werkt het heilzaam voor tal van aandoeningen, variërend van MS, vele soorten kanker, Alzheimer, autisme, Parkinson, COPD, huidziekten, ADHD, fibromyalgie en andere auto-immuunziekten etc. Zelfs bij de behandeling van kanker lijkt dit medicijn waardevol te zijn.

LDN en huidklachten

LDN kan ook secundair worden ingezet bij chronische huidklachten, zoals eczeem, psoriasis en acne. Daarbij is meestal sprake van laaggradige ontstekingen en aangezien het hierop een positieve invloed heeft zonder bijwerkingen, uiteraard in combinatie met een aangepast voedingspatroon, is Low Dose Naltrexon hierbij het aangewezen medicijn. Low Dose Naltrexon helpt ook bij schildklieraandoeningen, waarbij de huid vaak slechter is.

Belangrijk bij het gebruik van LDN

Omdat de opiaatreceptoren worden geblokkeerd is het af te raden LDN te gebruiken door mensen die pijnstillende en verdovende medicatie gebruiken. Ook mensen met schildklierklachten en hier medicatie voor gebruiken is het van belang de laagst mogelijke dosering aan te houden. Voor een optimale werking van Low Dose Naltrexon, is het van belang een exorfinen vrij dieet aan te houden.

Bij een volledige dosis Naltrexone (300mg per dag) kunnen er negatieve effecten ontstaan bij mensen met leverklachten. Ook mensen die orgaantransplantaties hebben ondergaan, wordt afgeraden LDN te gebruiken.

Waar wordt het medicijn voorgeschreven?

In Nederland wordt LDN slechts door weinig artsen voorgeschreven. De artsen die het voorschrijven zijn vaak complementair geneeskundigen, die het medicijn wel op waarde weten te schatten.

Het is een ontzettend waardevol en zeer goedkoop medicijn, dat vele ziektes en aandoeningen kan genezen en verlichten. Helaas wordt het medicijn door de reguliere geneeskunde niet omarmd en zijn patiënten ofwel aangewezen op dure medicijnen die de huisarts of specialist voorschrijft, ofwel op de schaarse artsen die het medicijn wél op waarde kunnen schatten.

Wil je in contact komen met een arts die het medicijn voorschrijft, dan adviseer ik je jezelf aan te melden bij de Facebookgroep voor LDN-gebruikers NL. Daar kun je al je vragen stellen met betrekking tot LDN en ook gebruikerservaringen lezen en uitwisselen.

 

Volg ons op Facebook of meld je rechtsboven op de pagina aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven omtrent natuurlijke huidverzorging.

een stralende huid en gezondheid2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *