Maak water drinken aantrekkelijk

Voldoende water drinken is voor veel mensen, met name mensen op leeftijd een hele opgave. In het blog Water drinken voor een gezonde huid lees je hoeveel je zou moeten drinken voor een gezond lichaam. Daarnaast vinden de meesten dat water drinken maar een saaie aangelegenheid, want ‘ er zit geen smaakje aan’. Nou, dan voeg je die toch zelf toe?! Je moet water drinken gewoon weer aantrekkelijk maken…en smakelijk natuurlijk!

Hoe maak je water drinken aantrekkelijk?

Maak het toegankelijk

Zorg dat je water altijd voorhanden hebt: een flesje in je tas, een karaf op je bureau of een kan op tafel bij de tv. Als je er steeds voor naar de kraan moet lopen, zal je merken dat er als snel de klad komt in je routine.

Drink rustig

Wanneer je elk uur een halve liter water naar binnen kolkt, gaat het plezier er snel vanaf. Het wordt dan een ‘moetje’. Drink gewoon rustig gedurende de dag kleine slokjes. Het is beter voor je lichaam te verwerken en je maakt het water drinken voor jezelf een stuk aangenamer.

Voeg een smaakje toe

Water kan inderdaad saai zijn. Veel mensen vinden de overstap van frisdranken, koffie en sapjes op water een brug te ver. Heel begrijpelijk natuurlijk. Zoete drankjes met prik drinken veel Water drinkenmakkelijker weg, maar zijn een regelrechte aanslag op je lichaam. De overstap op water kan worden vereenvoudigd door een smaakje toe te voegen aan je water. En denk dan niet direct aan limonadesiroop, want die verstoort je bloedsuikerspiegel enorm en de natuur heeft veel betere alternatieven, alleen iets minder zoet.

Drink bijvoorbeeld warm water met een paar gojibesjes voor een wat zoetere smaak. Of maak lekker thee met een paar muntblaadjes. Ook in de zomer kan een kan water met een citroenschijfje en een paar plakjes komkommer heerlijk verfrissend zijn. Bovendien zijn de voedingsstoffen die je aan het water toevoegt een waardevolle ondersteuning voor de huid.

Drink kruidenthee

Kruidenthee is een uitstekende manier om water drinken deels te vervangen. In tegenstelling tot gewone thee en koffie, die waterafdrijvend werken, is kruidenthee een goede manier om water binnen te krijgen. Bijkomend voordeel is dat veel soorten kruidenthee een gezondheid ondersteunend effect hebben.

Word een connaisseur

Wanneer je de stap van smaakjes te mild vindt, tja, dan ben je een hardcore waterdrinker en zorg dan ook dat je een connaisseur wordt. Ikzelf heb ervaren dat toen ik mijn waterfilter kocht (ik heb een Berkey zwaartekracht filter), dat kraanwater ineens wel heel vies smaakte. Ook Spa blauw wist ik al snel te onderscheiden, veel harder (meer kalk). Probeer zoveel mogelijk uiteenlopende soorten water te drinken. Water drinken gaat je zo nog plezier opleveren ook, zeker als je op een gegeven moment Arctisch smeltwater weet te onderscheiden.

Voldoende water drinken is essentieel voor een goede gezondheid en het geolied verlopen van vele lichaamsprocessen. Laat jezelf niet verleiden tot goedkope siroopjes en sapjes die je bloedsuikerspiegel verstoren en je lever vervetten. De natuur beschikt over heerlijke manieren om je water een smaakje te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *