10 Geweldige voordelen van Matcha Groene thee

Matcha Groene thee is een reeds lang bestaande traditie van de Japanse cultuur en deze theesoort is de hoogste kwaliteit groene poederthee die te krijgen is. Matcha thee is gemaakt van de voedselrijke jonge bladeren van de topjes van in de schaduw gekweekte Camellia sinensis-planten. Na het plukken van de theeblaadjes wordt de Matcha Groene thee gestoomd en ontdaan van de steeltjes, voordat ze met de maalsteen worden verpulverd tot zeer fijn poeder.

Matcha theepoeder wordt vervolgens opgeslagen uit de buurt van licht en zuurstof om de briljante groene kleur en antioxidant eigenschappen te behouden. Dit wonderelixer wordt al meer dan duizend jaar gebruikt in het Verre Oosten en wordt tegenwoordig gezien als een van de meest krachtige superfoods op de markt.

De unieke voordelen van Matcha Groene thee

1. Hoog in antioxidantenMatcha groene thee

Matcha thee bevat veel antioxidanten, de stoffen die verantwoordelijk zijn voor de bestrijding van de oxidatieve stress. Deze antioxidanten helpen ons bij een jonger uitziende huid en dragen bij aan het voorkomen van tal van levensbedreigende ziekten. Een geweldig voordeel van Matcha Groene thee is dat slechts één kop thee meer dan vijf keer zoveel antioxidanten bevat als elk ander voedsel.

2. Vol met Catechine en EGCg

Groene thee bevat een bepaalde soort catechines. Deze catechines behoren tot de meest krachtige antioxidanten en zijn zeer heilzaam. De specifieke catechine epigallocatechin gallate (EGCg) maakt 60% deel uit van de catechines in Matcha Groene thee. Van EGCg wordt aangenomen dat het over kankerwerende eigenschappen beschikt. Wetenschappers hebben ontdekt dat Matcha Groene thee meer dan 100 keer meer EGCg bevat dan elke andere thee op de markt.

3. Verbetert rust

Reeds duizend jaar gebruiken Japanse Zen boeddhistische monniken Matcha thee als een middel voor ontspanning en meditatie, maar kunnen ze toch alert blijven. Deze hogere staat van bewustzijn is te danken aan het aminozuur L-Theanine uit de bladeren van Matcha. L-Theanine bevordert de productie van alfagolven in de hersenen. Die induceren ontspanning zonder de inherente slaperigheid die wordt veroorzaakt door andere ontspannende middelen.

4. Verhoogt geheugen en concentratie

Een ander neveneffect van L-Theanine is de productie van dopamine en serotonine. Deze twee versterken de stemming, verbeteren het geheugen en bevorderen een betere concentratie!

5. Verhoogt energieniveaus en uithoudingsvermogen

Samurai, de edele krijgers van middeleeuwse en vroeg-moderne Japan, dronken Matcha Tea om de energieke eigenschappen voordat zij de strijd in gingen. Terwijl alle groene thee van nature cafeïne bevat, is de energie-impuls van ontvangen Matcha grotendeels te danken aan de unieke combinatie van andere voedingsstoffen. Het verhoogde uithoudingsvermogen na een kop Matcha Groene thee kan tot wel 6 uur aanhouden. Vanwege de L-Theanine ervaren Matcha drinkers geen neveneffecten zoals nervositeit en hypertensie. Het is goede, ‘schone energie’.

6. Verbrandt calorieën

matcha groene theeMatcha thee verhoogt de het metabolisme, waardoor het ook succesvol kan worden ingezet bij gewichtsverlies. In tegenstelling tot veel dieetsupplementen, veroorzaakt Matcha geen negatieve bijwerkingen zoals verhoogde hartslag en hoge bloeddruk.

7. Ontgift het lichaam

Gedurende de laatste drie weken voordat de theeblaadjes worden geoogst en vermalen tot Matcha Groene thee, wordt de Camellia sinensis afgedekt van zonlicht. Dit veroorzaakt een enorme toename in de chlorofylproductie in de nieuwe groei van de planten. Hieruit vloeien de hoge niveaus van chlorofyl in Matcha Grean Tea voort en dit geeft de thee zijn mooie levendige groene kleur. Matcha is ook een krachtig detoxmiddel en in staat om op een natuurlijke manier zware metalen en andere toxines uit het lichaam te verwijderen.

8. Versterkt het immuunsysteem

De catechines in Matcha thee hebben antibiotische eigenschappen die de algehele gezondheid bevorderen. Daarnaast biedt slechts één kop Matcha Thee aanzienlijke hoeveelheden calcium, kalium, vitamine A en vitamine C, ijzer en eiwitten.

9. Verbetert cholesterol

Onderzoekers zijn niet helemaal zeker hoe deze thee een positief effect heeft op cholesterol, maar diverse studies van verschillende bevolkingsgroepen laten zien dat mensen die regelmatig Matcha groene thee drinken hebben, lagere niveaus van LDL cholesterol hebben en hogere niveaus van HDL cholesterol. Mannen die Matcha Groene thee drinken lijken minder kans op hart -en vaatziekten te hebben dan degenen die geen Matcha drinken.

10. Geweldige smaak

Als je iets drinkt alleen omdat het gezond is, komt dat op hetzelfde neer als het slikken van medicijnen. Gelukkig is Matcha thee niet alleen gezond, maar ook geweldig lekker. Dus leun achterover en geniet van een heerlijke, gezonde kop Match Groene thee. Voor een optimale traditionele theeceremonie kun je een originele bamboe Matcha Groene thee klopper bestellen. Met de klopper kan je de Japanse poederthee luchtig opkloppen en krijg je een wat romige en schuimige, heerlijk smakende thee. Je kunt deze klopper hier bestellen.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies