Matcha thee is een antioxidanten krachtpatser!

Matcha thee

Matcha thee is een antioxidanten krachtpatser! En dit is nu net een van de hotste termen op het gebied van voeding: antioxidanten. Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen zoals bijvoorbeeld vitamine E en vitamine C, sporenelementen zoals selenium en bioflavonoïden, zoals deze aanwezig zijn in groente en fruit. Ze voorkomen veroudering en chronische ziekten.

Ongeëvenaard gezond

Matcha thee is qua antioxidanten ongeëvenaard ten opzichte van andere groenten en fruit. Volgens recent onderzoek zitten in Matcha werkelijk exponentieel meer antioxidanten dan in de meeste groenten en fruit. Met behulp van de testmethode bekend als ORAC (oxygen radical absorbance capacity), ontdekten deskundigen aan de Tufts-universiteit dat Matcha groene thee 12 keer zoveel antioxidanten bevat als bosbessen en granaatappels. De ORAC-rating van Matcha thee is een machtige 1300 eenheden per gram, in vergelijking met granaatappels 105 eenheden per gram of bosbessen 91 eenheden.

De vele voordelen van Matcha thee…

  • Bevat de krachtige antioxidant EGCg catechine
  • Boost het metabolisme en verbrandt calorieën
  • Ontgift effectief en natuurlijk
  • Kalmeert en ontspant
  • Verbetert de stemming en ondersteunt de concentratie
  • Bevat vitamine C, selenium, chroom, zink en magnesium
  • Beschermt tegen virussen en bacteriën
  • Is rijk aan vezels
  • Verlaagt cholesterol en bloedsuikerspiegel
  • Verhoogt niet de insulineniveaus

De catechine EGCg: Matcha thee ongelooflijke anti-kanker antioxidant

Matcha bevat de unieke, krachtige klasse antioxidanten, bekend als catechines, die niet in andere voedingsmiddelen voorkomen. In het bijzonder beschermt de catechine EGCg (epigallocatechin gallaat) tegen vrije radicalen van vervuiling, UV-stralen, straling en chemische stoffen, die tot cel- en DNA-schade kunnen leiden. Aangezien meer dan 60% van de catechines in Matcha eigenlijk EGCg’s  zijn, kan een dagelijkse inname van matcha thee het integraal welzijn en evenwicht ondersteunen.

Moeiteloos ontspannen: het unieke aminozuur L-Theanine

Meer dan duizend jaar geleden kwam Matcha thee naar Japan als een ondersteuning voor de meditatiepraktijk. Tijdens de lange uren van meditatie dronken de monniken matcha om alert blijven, maar toch te ontspannen. De moderne wetenschap heeft onlangs deze lessen van eeuwen van traditie bevestigd. Matcha thee is rijk aan L-Theanine, een zeldzaam aminozuur dat zorgt voor een staat van ontspanning en welzijn, door op de hersenen in te werken. Het bevordert de aanmaak van bepaalde hersengolven. Terwijl stress bèta hersengolven veroorzaakt, stimuleert de L-Theanine uit Matcha de aanmaak van alpha hersengolven, die tot een ontspannen alertheid leiden. L-Theanine zit in alle theesoorten, maar Matcha kan tot wel vijf keer meer bevatten dan de gemiddelde zwarte en groene thee. Als extra voordeel kan L-Theanine het geheugen ondersteunen en het leervermogen laten toenemen. Om die reden is Matcha ook een uitstekend middel om een middagdipje het hoofd te bieden.

Energie Booster

Een van de meest onverwachte voordelen Matcha groene thee drinkers ervaren, is een boost van energie. In een studie veronderstelden de onderzoekers dat dit van de cafeïne in Matcha was, maar ze kwamen erachter dat het eigenlijk de combinatie was van Matcha’s natuurlijke eigenschappen. Een andere recente studie toonde aan dat Matcha thee het fysieke uithoudingsvermogen verbeterde met 24%.

Calorieverbrander

Matcha is een geweldige ondersteuning bij een afvalprogramma doordat het probleem van beide kanten wordt aangepakt. Enerzijds verhoogt het de stofwisseling en anderzijds verbrandt het vet. Het verhogen niet de bloeddruk of hartslag, waardoor het een veilig alternatief voor allerlei snelle oplossingen of farmaceutische middelen met nare bijwerkingen.

Detox in een theekop

Groen is echt de kleur van de gezondheid. Matcha ondersteunt het lichaam om te detoxen en te zuiveren van schadelijke elementen. Chlorofyl is het stofje dat groene thee en andere planten de typisch groene kleur geeft. Het is een krachtige ontgifter en helpt om het lichaam van zowel chemische stoffen als zware metalen te ontdoen. En omdat Matcha groene thee in de schaduw heeft gegroeid, is het aanzienlijk rijker aan chlorofyl dan andere groene thee, waardoor het een superieur product is voor een dagelijkse detox.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies