Mijn dagelijkse huidverzorging

Dat mijn voorkeur uitgaat naar natuurlijke huidverzorging, steek ik niet onder stoelen of banken. Maar hoe ik daar ooit bij ben gekomen? Mijn ontdekkingsreis begon een aantal jaar geleden met de zoektocht naar milde producten voor mijn gevoelige rosacea huid. Bij het minst of geringste reageerde mijn huid sterk op cosmetica en vlamde mijn gezicht op tot deze ontstoken en pijnlijk vurig aanvoelde. Met gezonde voeding wist ik al een heel eind te komen en de kwaliteit van mijn huid verbeterde zienderogen, maar het was nog niet je van het.

Toen kwam in juli 2014 de cosmetica van Ringana op mijn pad. De verhalen die ik hoorde waren lovend. Ik wilde de producten direct proberen en  zo begon ik vorig jaar met het testen van de producten op mijzelf. Vandaag de dag is het een dagelijkse routine, net zoals ik dagelijks bewust bezig ben met gezonde voeding en ontspanning.

Natuurlijke huidverzorging is een routine geworden

Nadat ik ’s morgens ben opgestaan drink ik meestal een glas warm water met citroen en reinig vervolgens mijn huid met Ringana reinigingsmelk. Dit is namelijk niet iets wat je alleen ‘s avonds dient te doen. Daarna gebruik ik de reinigingslotion om de laatste restanten reinigingsmelk te verwijderen. Vervolgens breng ik de Hydroserum aan. Ik wrijf en klop deze zachtjes in. Het duurt enkele minuten voordat deze is ingetrokken, daarom neem ik tussen de serum en mijn dagverzorging mijn ontbijt.

Huidverzorging van binnenuit: voeding

Mijn ontbijt vind ik het belangrijkste moment van de dag. Het lichaam heeft het de hele nacht zonder voedingsstoffen moeten stellen, dus een voedingsrijk ontbijt is een goede kickstart van de nieuwe dag.

Voor mijn ontbijt kies ik meestal voor:

  • Een grote kop warm water met citroen of kruidenthee
  • Havermout met noten, zaden, kokosolie en vers fruit, zoals bijvoorbeeld bessen
  • Pack A & Pack C van Ringana (probiotica en antioxidanten)

Na het ontbijt is de serum inmiddels ingetrokken en breng ik de dagcrème aan, ofwel de Ringana crèmeconcentraat. Ook deze crème kan ik heel zuinig aanbrengen, vanwege de hoogwaardige ingrediënten, waarvan je heel weinig nodig hebt. Ook deze wrijf en klopt ik zachtjes in.

Gedurende de dag

De natuurlijke huidverzorging producten die ik gedurende de dag gebruik zijn afhankelijk van mijn planning. Soms gebruik ik wisselend de Ringana bodymilk of de Ringana zonnebrandcrème. Deze zomer heb ik met veel regelmaat de zonnebrandcrème gesmeerd. Een beetje zon op mijn huid is natuurlijk prima voor de aanmaak van vitamine D3, maar als ik langer de zon in ga, dan Ringana huidverzorginggebruik ik graag bescherming.

Ringana zonnebrandcrème is ideaal en bevat van nature een beschermingsfactor 20. Tevens gebruik ik deze op mijn gezicht, daar breng ik deze heel dun aan. Als ik met mijn gezicht veel in de zon ben gedurende de dag gebruik ik een petje of hoedje.

Als basis voor mijn make-up gebruik ik de Ringana getinte crème. Deze crème past zich aan de kleur van mijn huid aan en zorgt ervoor dat mijn huid niet afgedekt wordt. Deze crème trekt goed in de huid en voelt na gebruik ook niet vettig aan. Toch dekt hij prima. Ik hoef daarna alleen nog licht af te poederen. Vroeger was dit wel anders, ik gebruikte dure foundations, kreeg daardoor een glimmende, vette gloed waardoor ik soms nog een laag moest aanbrengen en vooral veel poeder moest gebruiken.

Ontspanning

Voor ontspanning neem ik een paar keer per week een lekker voetenbadje, waarvoor ik magnesiumvlokken gebruik. Na dit voetenbad is de Ringana voetenbalsem een heerlijke verfrisser, zeker als ik op een dag veel heb gelopen.

Douchen en huidverzorging

Tijdens het douchen gebruik ik de Ringana douchegel, voor het scheren kokosolie. Let op, je douche kan wel glad worden van de olie, maar voor het schoonmaken heb ik een tip. Ik verdun citroensap met water in een kleine sprayflacon en spray daarna mijn douche in. Ik gebruik citroenspray overal waar ik olie gebruik, want het is een ideaal natuurlijk schoonmaakmiddel.

Voordat ik naar bed ga reinig ik mijn gezichtshuid en verwijder ik mijn oogmake-up met de reinigingsmelk. Voor het verwijderen van oogmake-up maak ik mijn wattenschijfjes vochtig. Daarna gebruik ik reinigingslotion en opnieuw de hydroserum en crèmeconcentraat. Soms voeg ik wat Structuurlipiden toe voor een extra intensieve huidverzorging.

Wil je op de hoogte blijven van gezondheid in relatie tot een stralende huid? Like dan ook mijn Facebook-pagina.

Voor het volledige assortiment van Ringana producten kijk in de webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *