Moringa, het ‘omnisupplement’ van moeder natuur

Moringa gezondheidsvoordelen

Moringa Oleifera is een boom die van nature vooral voorkomt in (sub)tropische gebieden met een steppeklimaat. Het is een van de meest voedzame planten op de planeet en in veel culturen wordt het ook wel de boom des levens genoemd.

Het bevat van nature meer dan 90 verschillende voedingsstoffen, 46 verschillende antioxidanten en alle acht de essentiële aminozuren. Daarmee behoort het met recht tot de klasse van superfoods en kan fantastische worden ingezet om de gezondheid te ondersteunen.

De gezondheidsvoordelen van Moringa

Natuurlijk antibioticum

Moringa kan worden toegepast als natuurlijk antibioticum bij kleine in- en uitwendige infecties. De antibiotische stof is pterygospermine, een antibacteriële en schimmelwerende verbinding. Men kan de bladeren vermalen tot een pasta en deze op een wondje aanbrengen, maar men kan deze ook eten ter preventie.

Moringa voor een stabiele bloedsuikerspiegel

Moringa lijkt een positieve invloed te hebben op de bloedsuikerspiegel en daarmee een goede ondersteuning te kunnen bieden voor patiënten met diabetes type 2. Door de overvloed aan vitamine A heeft het tevens een bijzonder positieve invloed op retinopathie, een aandoening aan de ogen die vaak opspeelt ten gevolge van diabetes.

Breed spectrum aan voedingsstoffen

Moringa is bijzonder rijk aan voedingsstoffen en verslaat de meeste andere superfoods per 100 gram gedroogde poeder met gemak. Hiermee is het niet alleen een bijzonder nutrientrijk product, maar heeft bijna medicinale waarden. Zo bevat het per 100 gram gedroogde bladpoeder:

  • 22% van de ADH vitamine C
  • 41% van de ADH kalium
  • 61% van de ADH magnesium
  • 71% van de ADH ijzer
  • 125% van de ADH calcium
  • 272% van de ADH vitamine A

Bekijk een video van het productieproces.

Stimuleert het energieniveau

De moringabladeren hebben met hun bijzonder hoge voedingswaarde een positieve invloed op het energieniveau, net zoals bijvoorbeeld Matcha thee. Ze geven niet de ‘rush’ van koffie, maar geven langdurig energie zonder dat je na afloop een ‘down’ krijgt.

Hoe gebruik je moringa?

Je kan het product op verschillende manieren gebruiken. Ook de verschillende delen van de boom zijn alle afzonderlijk te gebruiken, van de wortels en de bast tot aan de zaden.

Het wordt verkocht als bladpoeder (ook in tablet- of capsulevorm), moringa-olie, moringazaden of verse moringa, waarvan je bijvoorbeeld thee kan trekken. Het heeft een milde, aardse smaak. Als je het als supplement wilt gebruiken, kies dan bij voorkeur voor moringa in poedervorm, aangezien deze geen hulpstoffen bevat zoals magnesiumstearaat.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies