Een natuurlijke gezichtsreiniging voor een energieke huid

In de traditionele Ayurveda maakt een natuurlijke gezichtsreiniging een belangrijk deel uit van de rituelen. Zowel het innerlijk als het uiterlijk krijgen de aandacht waaraan het bij ons in de westerse maatschappij nogal eens ontbreekt. Door het lichaam te voorzien van de natuurlijke stoffen die het nodig heeft, blijft het lichaam gezond met een bijbehorend energieke, veerkrachtige huid.  Er is niets meer verzorgend voor lichaam, geest en ziel dan een heerlijk reinigingsritueel van het gezicht met verse, natuurlijke en zelfgemaakte schoonheidsproducten. Hou van jezelf en koester jezelf!

Natuurlijke gezichtsreiniging voor een energieke gezichtshuid

natuurlijke gezichtsreinigingJe gezichtshuid heeft het in het dagelijks leven zwaar te verduren. Het biedt bescherming tegen de harde elementen van de omgeving. Uitlaatgassen, make-up en stof stellen de gezondheid van de
huid voortdurend op de proef. Ook de weersomstandigheden zijn van flinke invloed op onze tere gezichtshuid. Het onderstaande recept voor een natuurlijke gezichtsreiniging staat garant voor een zachte, glanzende en energieke huid.

Deze energieke cleanser geeft de huid zeker voor een week een vitale, heldere en gezonde teint. Noten, granen en zuivel zitten vol waardevolle voedingsstoffen voor je huid. Maak de onderstaande mix voor je natuurlijke gezichtsreiniging en doe deze in een luchtdichte pot en bewaar deze op een koele en droge plaats.

Droge ingrediënten:

  • 50 gram (kopje) fijngemalen gerst of haver. Je kan ook een pakje kant-en-klaar haver- of gerstemeel kopen.
  • 25 gram of een half kopje amandelmeel
  • 15 gram gedroogde gemalen sinaasappelschil en citroenschil. Je kan ook vermalen lavendel of rozenblaadjes gebruiken.

Mix deze ingrediënten goed in de glazen pot.

Natte ingrediënten:

  • 1/4 kopje verse volle melk of biologische kokosmelk
  • lauwwarm water

Neem vier eetlepels van de mix van droge ingrediënten en doe deze in een bakje. Voeg hierbij de melk en roer dit om tot er een papje ontstaat. Je kan er ook nog een etherische olie aan toevoegen, zoals bijvoorbeeld lavendel, geranium, jeneverbes, wierook of citroen. Het lauwwarme water dient om het gezicht nadien af te spoelen.

Instructie

Neem even lekker de tijd om jezelf te verzorgen. Maak er voor jezelf een ritueeltje van, waarbij je op een mindfulle manier jezelf verwent. Wees jezelf ervan bewust hoe je jezelf liefdevol aanraakt.

Breng met beide handen met opwaartse vegen en cirkelvormige bewegingen het papje langzaam aan over de hele hals en gezicht. Masseer zonder te schrobben de natuurlijke gezichtsreiniger in over het gehele gezicht. Laat het papje, net zoals bij een masker, vijf tot tien minuten op de huid inwerken. Spoel het vervolgens af met lauwwarm water en dep de huid droog met een schone handdoek.

Masseer vervolgens een natuurlijke voedende crème in de huid. Hiervoor is de Ringana hydroserum of de Ringana crèmeconcentraat uitstekend geschikt, heb ik zelf ervaren. Deze twee crèmes zijn beide volledig natuurlijk en bestaan uitsluitend uit verse, biologische ingrediënten. Je kan deze producten in de webshop bestellen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *