Natuurlijke huidverzorging is een stukje bewustwording

Natuurlijke huidverzorging voor iedereen lijkt een utopie, maar het is slechts een stukje bewustwording. Schoonheid is maar dan alleen de huid: de gemiddelde persoon dept, wrijft en sprayt dagelijks gemiddeld 10 verschillende huidverzorgingsproducten op zijn of haar lichaam.

Chemische cosmeticanatuurlijke huidverzorging

Aangezien onze huid zich gedraagt als een spons, absorberen we dus dagelijks gemiddeld 130 chemische stoffen in ons lichaam. Cosmeticabedrijven en de Europese Commissie beweren dat deze chemische stoffen veilig zijn. Inderdaad, in kleine hoeveelheden zijn ze veilig, maar bij dagelijks gebruik voor langere termijn, tja, dat is een ander verhaal. Het is een feit dat na langere periode deze chemische stoffen wel degelijk van invloed zijn. Van diverse synthetische stoffen zijn de gevaren bekend: ftalaten, bijvoorbeeld, die vaak worden gebruikt in kunstmatige geuren, werken hormoonverstorend en worden geassocieerd met geboorteafwijkingen, schade aan spermacellen, onvruchtbaarheid en de feminisering van mannelijke baby’s.

We mogen onszelf in de EU nog gelukkig prijzen: in de EU zijn er 1.110 persoonlijke verzorgingsproducten verboden, tegenover 10 in de VS.

Tips bij de keuze voor natuurlijke huidverzorging

Vereenvoudig

Laat je niet misleiden door cosmetische reclame: talloze crèmes, lotions en drankjes bij de drogisterij beloven wat ze nooit waarmaken. Mijn aanbeveling is: Houd het simpel! Alles wat je nodig hebt is een fundamentele reinigingsmelk, een gezichtslotion en een vochtinbrengende crème, zoals hydroserum of crèmeconcentraat.

Weet je zeker dat ‘natuurlijk’ écht natuurlijk is?

Van de term “natuurlijk” wordt veel misbruik gemaakt. Vaak is de basis natuurlijk, maar zijn er nog steeds tal van chemische ingrediënten toegevoegd. Écht natuurlijke huidverzorging bevat natuurlijk helemaal geen synthetische bestanddelen. Ringana cosmetica is gegarandeerd vrij van synthetische stoffen en bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Ga niet voor de geur

Kunstmatige geuren bevatten vaak ftalaten en die kunnen leiden tot allergische reacties en andere gezondheidsproblemen. Kies dus uitsluitend voor ongeparfumeerde natuurlijke huidverzorging producten.

natuurlijke huidverzorging (2)

Kies voor glazen verpakkingen

Glas is recyclebaar en geeft geen lekkage van chemische stoffen in je huidverzorgingsproduct. Vanuit de kunststoffen verpakking kunnen toxines in het product lekken en alsnog in de huid worden opgenomen. Denk hierbij aan PET (polyethyleentereftalaat) (PET), hoge-dichtheid polyethyleen (HDPE), BPA (Bisfenol-A), Polypropyleen of PVC, dat zelfs zware metalen bevat.

Natuurlijke huidverzorging zal de komende jaren een grote opmars maken, met name door de groeiende bewustwording van de consument. De keuze voor natuurlijke huidverzorging producten zal aanvankelijk beperkt zijn tot een paar merken, maar met een groeiende populariteit zal ook het aanbod toenemen.

Wil je zeker zijn dat je natuurlijke huidverzorging in de puurste vorm koopt (en vers)? Kijk dan even in de Ringana webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *