Natuurlijke huidverzorging voor baby’s en peuters

Natuurlijke huidverzorging voor baby’s is voor mij niets anders dan vanzelfsprekend. De tere babyhuid heeft tenslotte nog niet veel weerstand en het immuunsysteem is nog niet volledig tot ontwikkeling gekomen. Ouders die hun kinderen verzorgen met Zwitsal baby-olie en dat soort ’troep’, zoals ik het noem, nee, daar heb ik echt moeite mee. Je wilt toch het beste voor je kind?

Synthetische troep

natuurlijke huidverzorging babyMijn aversie tegen dit soort producten is ontstaan toen ik een artikel las op een website, nog niet zo lang geleden. Het stuk ging over de ingrediënten in tandpasta zoals fluoride,
haarverzorgingsproducten en andere cosmetica. Over minerale oliën, zware metalen en andere troep, bah! Ik ben direct op internet gaan zoeken naar natuurlijke alternatieven en heb direct de bezem door de badkamer gehaald. Helaas bleek het niet zo eenvoudig natuurlijke huidverzorging te vinden voor baby’s. Nader onderzoek leverde steeds op dat er naast de natuurlijke ingrediënten nog altijd synthetische stoffen werden gebruikt.

Eindelijk natuurlijke huidverzorging voor baby’s gevonden

Enkele maanden geleden was ik op de koffie bij een vriendin die zei iets leuks voor me te hebben: natuurlijke huidverzorging, ook voor baby’s en peuters… Nou, op een mooier moment kon ze er niet mee komen, aangezien ik de hoop bijna had opgegeven. Ik heb toen, vol ongeloof, alle etiketten en ingrediëntenlijsten volledig doorgespit. Wikipedia erbij voor de technische namen…En inderdaad, de Ringana cosmetica bestaat volledig uit natuurlijke ingrediënten. Het enige nadeeltje is dat het beperkt houdbaar is, maar wat een weldaad voor de huid! Zo heerlijk dat ze echt niet over de datum gaan!

De Ringana shampoo heb ik direct besteld, samen met de tandolie, bodylotion en een dagcrème. Nadat ikzelf de shampoo had geprobeerd, heb ik er het haar van mijn neefje mee gewassen. In eerste instantie ruikt het een beetje vreemd, naar de natuur. Niet gek natuurlijk als je erbij stilstaat dat het uitsluitend uit natuurlijke bestanddelen is samengesteld.

En dat geldt voor alle Ringana producten: ze bestaan alleen uit ingrediënten die de natuur ons heeft geschonken. Geen synthetische conserveringsmiddelen, geen stabilisators, geen stoffen die de huidopname verbeteren. Allemaal hebben ze een rustgevend effect op de huid en voeden deze met de stoffen die de huid nodig heeft. Synthetische cosmetica put de huid uit en op de langere termijn treedt er soms zelfs gewenning op van de huid.

Eerlijke natuurlijke huidverzorging voor baby’s

Ook de Ringana Bodylotion is een heerlijk product en absoluut geschikt voor baby’s en peuters en biedt met name bij koud weer de gevoelige huid bescherming.

Toen ik de Ringana milde tandolie voor het eerst gebruikte was het even wennen aan de smaak. Je bent natuurlijk gewend aan die superscherpe pepermuntsmaak van reguliere tandpasta’s. De tandolie geeft ook een heerlijk frisse smaak en een heerlijk schoon gevoel. Met name kinderen waarderen de smaak van de milde tandolie meer, aangezien hier minder steranijs in is verwerkt en de smaak dus milder is. De milde tandolie kan je gebruiken vanaf een leeftijd van drie jaar.

Voor het wassen van je baby heb je alleen nog maar Ringana zeep nodig. De zeep bestaat uit uitsluitend milde en voedende elementen. Je kindje zal de zachtste huid hebben die je je maar kan wensen. Lees hier het blog over de gevaren van antibacteriële zeep.

Samengevat: als je op zoek bent naar natuurlijke huidverzorging voor baby’s, zoek dan niet langer, want je hebt het zojuist gevonden: Ringana.

Je kan de producten in de webshop bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *