Natuurlijke shampoo voor glanzend haar

Natuurlijke Shampoo, Zonder Synthetische Ingredienten

Een volledig natuurlijke shampoo was tot voor kort vrij moeilijk te vinden. Veel shampoos die voor ‘organic’ of ‘natuurlijk’ doorgaan, bevatten nog altijd chemische stoffen en zijn daarmee een aanslag op de gezondheid van haar en hoofdhuid.

Natuurlijke shampoo steeds populairder

De populariteit van natuurlijke shampoo stijgt gestaag. Door het groeiende bewustzijn omtrent voeding en gezondheid, neemt ook het gebruik van natuurlijke cosmetica aanzienlijk toe. Het besef dat de meeste cosmetica bol staat van de chemicaliën maakt dat steeds meer mensen kiezen voor natuurlijke cosmetica.

Waar let je op bij de aanschaf van je shampoo?

Als je op het punt staat een shampoo te kopen, let dan even op het ingrediëntenlijstje op de verpakking. Zodra er een waslijst van chemische additieven op staan vermeld die moeilijk zijn om uit te spreken, ga er dan vanuit dat je deze shampoo beter kunt laten staan. Als vuistregel kun je hanteren dat hoe minder ingrediënten erin zitten, hoe beter. Zitten er ingrediënten in zoals sodium chloride, hydroxypropyltrimonium of benzophenone-4, laat het product dan links liggen.

Natuurlijke shampoo vs. reguliere shampoo

Reguliere shampoos met chemische ingrediënten geven vaak snel resultaat. Het haar is schoon en zacht en glanst weer. Maar wat deze shampoos niet doen is het haar en de hoofdhuid voeden. Als je van jezelf dun haar hebt en een droge hoofdhuid, is dat niet met een shampoo of conditioner op te lossen. Een gezonde leefstijl met gezonde voeding en cosmetica is essentieel voor en gezonde haardos. Een gezonde huid komt van binnenuit, dit geldt natuurlijk ook voor de hoofdhuid en het haar.

Zorg dat je je lichaam voedt met rijke voedingsbronnen en dat je je haar wast met pure, natuurlijke shampoo. Een echte natuurlijke shampoo bevat uitsluitend natuurlijke bestanddelen die een synergetisch effect hebben. De shampoo voedt de hoofdhuid en de haarwortels met alleen de beste pure ingrediënten.

Bekijk alle artikelen over natuurlijke huidverzorging

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies