Omega-3 uit biologische algen

omega-3 capsVrijwel iedereen heeft wel eens gehoord van de term Omega-3. Het is een belangrijk vetzuur dat vooral in vette vis zit. Om die reden wordt ons aanbevolen om regelmatig vette vis te eten en zo voldoende Omega-3 binnen te krijgen. Voor wie liever geen vis eet, zijn er tal van Omega-3 supplementen verkrijgbaar, die meestal uit vis zijn gewonnen.

Waar echter weinig mensen bij stilstaan is dat de meeste vis vol zit met giftige zware metalen, zoals dioxines en andere kankerverwekkende stoffen. Niet voor niets wordt er dan ook gewaarschuwd om niet teveel vis te eten, omdat je anders teveel kwik binnenkrijgt. Het is dus geen vreemde vraag of visconsumptie nu kwaad of goed doet. Maar hoe kom je dan aan je dagelijkse behoefte Omgea-3?

Alternatieve bron

Naast vette vis zijn algen ook een rijke bron van deze waardevolle vetzuren en deze bieden alle voordelen die deze vetzuren uit vis ook bieden, alleen dan zonder de toxische stoffen. Onderzoek van de Wageningen Universiteit uit 2007 heeft aangetoond dat de olie uit algen net zo gezond is als visolie.(1)

Ringana Omega-3 caps uit biologische algen

ringana omega-3 capsDe vegiplus capsules van Ringana zijn volledig visvrij. Hoogactieve plantextracten geven in uitgebalanceerde doses af aan het lichaam. Verantwoordelijk hiervoor zijn de pure, veganistische langeketen Omega-3 vetzuren afkomstig uit algen.

Deze vetzuren zijn aangevuld met vitamine E2, dat mede zorgt draagt voor bescherming tegen oxidatieve stress. De extracten van grapefruit en olijven ondersteunen bij de bescherming tegen vrije radicalen. In aanvulling hierop voorziet vitamine K3 het lichaam van energie, terwijl vitamine D4 zorgt voor sterke botten.

De Omega-3 die wordt gebruikt voor de Ringana capsules is afkomstig van een eigen biologische algenplantage in Utah (VS).

De ingrediënten van Ringana Omega-3 caps

De capsules bevatten 12 hoogwaardige ingrediënten, die de hersenen, het hart en de gewrichten ondersteunen. Naast algenextract bevatten de capsules onder andere Palmolie-extract, olijvenextract, druivenpittenextract, Q10, Vitamine K2 en B3. Door deze ingrediënten vertragen de capsules het verouderingsproces en ondersteunen de algemene gezondheid. En alle ingrediënten zijn puur natuur, 100% biologisch.

Ringana Omega-3 Caps verkrijgbaar in de webshop

Bronnen:

1. http://www.foodlog.nl/artikel/omega_3_vetzuren_uit_algen_zijn_net_zo_effectief_als_vetzuren_uit_vis/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *