Omega-3 uit biologische algen

omega-3 vetzuren biologische algen

Vrijwel iedereen heeft wel eens gehoord van de term Omega-3. Het is een belangrijk vetzuur dat vooral in vette vis zit. Om die reden wordt ons aanbevolen om regelmatig vette vis te eten en zo voldoende Omega-3 binnen te krijgen. Voor wie liever geen vis eet, zijn er tal van Omega-3 supplementen verkrijgbaar, die meestal uit vis zijn gewonnen.

Waar echter weinig mensen bij stilstaan is dat de meeste vis die wordt gebruikt voor de winning van visolie, vol zit met giftige zware metalen, zoals dioxines en andere kankerverwekkende stoffen. Niet voor niets wordt er dan ook gewaarschuwd om niet teveel vis te eten, omdat je anders teveel kwik binnenkrijgt. Het is dus geen vreemde vraag of visconsumptie nu kwaad of goed doet. Maar hoe kom je dan aan je dag elijkse behoefte Omgea-3?

Algen als bron omega vetzuren

Naast vette vis zijn algen ook een rijke bron van deze waardevolle vetzuren en deze bieden alle voordelen die deze vetzuren uit vis ook bieden, alleen dan zonder de toxische stoffen. Onderzoek van de Wageningen Universiteit uit 2007 heeft aangetoond dat de olie uit algen net zo gezond is als visolie.(1)

Omega-3 vetzuren uit algen

De meest bekende voeding met veel omega-3 vetzuren zijn natuurlijk zalm, makreel en haring. Natuurlijk zijn deze vissoorten supergezond als bron van deze vetzuurketens, maar de keerzijde is dat ze door de vervuiling van de zee ook vell toxines met zich meedragen, vooral veel zware metalen. Dat soort stoffen wil je natuurlijk kosten wat kost vermijden om binnen te krijgen. De oplossing is om een  paar stapjes lager te gaan in de voedselketen: naar het voedsel van deze vissen die zalm en makreel zelf eten, algen. Algen bevatten zijn van nature bijzonder schoon en bevatten bovendien chlorofyl, een groene plantenstof die een sterk ontgiftend effect heeft in ons lichaam. De van nature voorkomende vetzuren in algen bieden in ons lichaam bescherming tegen onder andere oxidatieve stress.

Bonusan Omega-3 algenolie

Algen staan aan de basis van de mariene voedselketen. Vissen eten de algen en slaan het DHA op in hun weefsels, waardoor deze mooi vet en soepel blijven. Wanneer je liever geen vis eet vanwege de toxische stoffen, dan is deze Omega-3 algenolie een uitstekend en zuiver alternatief als plantaardige bron van DHA en ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

DHA is een bijzonder waardevolle vorm van vet en ondersteunt de hersenen en het gezichtsvermogen. Ook draagt het bij aan het behoud van een normaal vetgehalte in het bloed. Zeker binnen het westerse voedingspatroon, waarbij men veel teveel omega 6-vetzuren binnenkrijgt, biedt een omega 3-supplement uitkomst om een betere verhouding tussen omega 3 en omega 6 te krijgen.

Naast de DHA in het Bonusan supplement, levert één capsule Omega-3 Algenolie ook een dagdosering vitamine D3 afkomstig uit korstmos (een zwam). Vitamine D3 heeft, samen met magnesium, een belangrijke rol bij het behoud van sterke botten en tanden.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies