Een onrustige huid door je cosmetica?

onrustige huid

Veel mensen hebben na de puberteit, de tijd waarin je vooral te maken hebt met hormonale schommelingen, nog immer last van een onrustige huid, jeugdpuistjes of acne. Vaak worden deze huidproblemen veroorzaakt door slechte voeding, stress, maar ook door cosmetica. Want sta jij er wel eens bij stil dat de cosmetica die je op je huid smeert binnen 26 seconden al in je bloedbaan kan zitten? Dat deze vaak giftige ingrediënten bevatten met hormoonverstorende stoffen en je huid uiteindelijk meer kwaad dan goed doen?

Onrustige huid door cosmetica

Er zijn twee verschillende manieren waarop je cosmetica van invloed kan zijn op je acne of onrustige huid. Er kan sprake zijn van cosmetica die de haarfollikel irriteert en beschadigt of van bepaalde bestanddelen uit de cosmetica die puistjes veroorzaken. Het is reeds 40 jaar bekend dat bepaalde ingrediënten verantwoordelijk zijn voor huidirritaties. Dat is ook de reden waarom meer vrouwen op volwassen leeftijd last hebben van onrustige huid en puistjes: ze gebruiken meer cosmetica dan mannen.

Elimineer en probeer eens wat anders

Als je wilt nagaan of het aan bepaalde cosmetica ligt waardoor je zo’n onrustige huid hebt, laat bepaalde producten dan eens een tijdje staan. Neem tijdelijk een natuurlijk product ter vervanging en bij blijvend resultaat kun je dan geheel overstappen. Steeds vaker hoor ik in mijn omgeving dat vrouwen opgelucht adem halen als ze tijdelijk overstappen op biologische cosmetica. Vaak blijkt dan  dat ze altijd maar aan hun vertrouwde producten vast bleven houden ‘bij gebrek aan beter’. Het lijkt er dus vaak op dat ze simpelweg niet weten wat voor natuurlijke topproducten er allemaal op de markt zijn.

Overgevoeligheid kan altijd

Overgevoeligheid voor bepaalde ingrediënten van je cosmetica kan altijd voorkomen. Alle cosmeticaproducten zijn uitvoerig getest voordat ze op de markt komen. Natuurlijk kan het altijd onverhoopt voorkomen dat net jij gevoelig bent voor een bepaald ingrediënt, dat jeuk, irritatie of een prikkende huid geeft.

Als je klaar bent met chemische cosmetica en je wilt af van je onrustige huid of andere huidklachten, dan adviseer ik je om af te stappen van je drogisterijcosmetica. Schaf degelijke natuurlijke cosmetica aan. Let echter wel op, want veel cosmetica die claimt dat ze natuurlijk is, bevat vaak nog steeds chemische bestanddelen.

Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen. Ik gebruik zelf de producten van Ringana, 100% natuurlijk en 100% vers. Je kunt deze producten hier bestellen. Als je vragen hebt, kun je altijd even contact met me opnemen.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *