Ouderdomsvlekken: 6 natuurlijke Oma weet raad-middeltjes

ouderdomsvlekken natuurlijke remedie oma weet raad

Ouderdomsvlekken – ook wel levervlekken of zonnevlekken genoemd – zijn donkere verkleuringen in de huid die vaak voorkomen bij mensen van middelbare leeftijd en ouder. Ze zijn eenvoudig te behandelen met natuurlijke Oma weet raad middeltjes.

De vlekken worden veroorzaakt door jarenlange blootstelling aan de zon en worden in verband gebracht met ophoping van pigment (melanine) in bepaalde delen van de huid. Hoewel de vlekken geen kwaad kunnen en een waardevol teken van ‘rijping’ zijn, vinden sommige mensen ze ontsierend en laten zich ervoor behandelen met bijvoorbeeld lasertherapie, cryotherapie (bevriezing) en chemische peelings.

Gelukkig zijn er ook huismiddeltjes die oma’s door de jaren heen van generatie op generatie hebben doorgegeven, volkswijsheden die met natuurlijke middelen vaak effectiever zijn dan de modernste technieken. Zo ook voor ouderdomsvlekken, oma weet bijna altijd raad! Ook voor de donkere, vlakke plekjes die vaak voorkomen op de huid van mensen boven de 40, zijn er verschillende natuurlijke remedies waarvan onze oma’s overtuigd zijn dat ze werken. Hier zijn enkele van de populairste natuurlijke remedies van Oma weet Raad voor ouderdomsvlekken.

Ouderdomsvlekken: 6 natuurlijke Oma weet raad-middeltjes

Citroensap: Het gebruik van citroenen is een klassieker in de wereld van natuurlijke huidverzorging. Citroen staat door zijn zuurgraad bekend om zijn blekende eigenschappen. Het structureel aanbrengen van vers citroensap direct op ouderdomsvlekken, kan helpen om de bruine kleur te verlichten. Laat hiervoor het citroensap 15-20 minuten inwerken voordat je het afspoelt. Je kan ook de binnenkant van de schil gebruiken als je de citroen hebt uitgeperst. Let wel op, want het zure citroensap maakt de huid gevoeliger voor de zon.

Aloë Vera: Aloe vera staat bekend om de verkoelende en verzachtende werking van de gelei. Deze plant wordt al eeuwenlang gebruikt voor allerlei huidaandoeningen. Het sap of de gel uit de balderen van de aloë vera plant kan helpen bij het herstellen van de huid en het verminderen van ouderdomsvlekken. Breng het simpelweg twee keer per dag aan op de vlekken en laat het intrekken of masseer het in.

Zuiveringszout: Zuiveringszout, ofwel natriumbicarbonaat, kan als een zachte exfoliant werken. Door een pasta te maken van zuiveringszout en water en deze op de ouderdomsvlekken te wrijven, kun je dode huidcellen verwijderen en het uiterlijk van de vlekken verminderen.

Castorolie: Deze olie, ook wel ricinusolie, is rijk aan antioxidanten en kan helpen de huid te beschermen en ouderdomsvlekken verminderen. Breng de olie dagelijks aan op de vlekken met een wattenstaafje.

Uiensap: Net als citroensap heeft ui blekende eigenschappen. Door een verse ui in tweeën te snijden en over de vlekken te wrijven, kun je de kleur na verloop van tijd verminderen. Omdat de geur van uien sterk is, kiezen veel mensen toch liever voor de frisse geur van citroen.

Appelciderazijn: Dit is ook een zuur Oma weet raad natuurlijk keukenmiddel dat kan helpen bij het bleken van ouderdomsvlekken. Meng appelciderazijn met een gelijke hoeveelheid water om het te verdunnen en breng het aan met een wattenstaafje. Laat het een paar minuten intrekken voordat je het afspoelt. Gebruik appelciderazijn nooit puur op de huid!

Belangrijke overwegingen bij ouderdomsplekken

Hoewel deze natuurlijke Oma weet raad remedies zich voor veel mensen reeds hebben bewezen, zijn het nooit universele oplossingen. Wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de gevoeligheid van je huid. Sommige mensen kunnen zelfs allergisch reageren, of een reactie krijgen van bepaalde ingrediënten. Wees dus altijd voorzichtig en test een klein plekje op de huid om te kijken hoe je lichaam reageert.

Oma weet raad heeft ons generaties lang van advies voorzien, ook voor ouderdomsvlekken. Probeer ze uit en kijk wat voor jou werkt.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies