Overstappen op natuurlijke cosmetica

overstappen natuurlijke cosmetica

Het toiletkastje is na het medicijnkastje bij veel mensen een van de meest gevaarlijkste plekjes van het huis. Kijk maar eens waar al je favoriete schoonheidsproducten zijn ondergebracht, het is een grote giftige nachtmerrie. Het is verbijsterend dat zoveel mensen maar gewoon genoegen nemen met al die chemicaliën die ze voorgeschoteld krijgen. De groeiende lijst van synthetische ingrediënten die fabrikanten aan hun producten toevoegen is compleet uit de hand gelopen. Tijd dus om over te stappen op natuurlijke cosmetica.

De meest onschuldig uitziende shampoos en moisturizers zijn cocktails van toxines die kunnen leiden kanker of vruchtbaarheidsproblemen. Enge namen als koolteer, hydroxyzuren, alfa- en beta- hydroxyzuren en ftalaten zijn aan de orde van de dag. En veel mensen zijn zo met hun gezondheid bezig! Ze eten gezond, maar smeren dagelijks meer dan 50 verschillende chemicaliën op hun huid!

Moderne cosmetica bevat een groot aantal gevaarlijke ingrediënten, die zou thuishoren in een laboratorium en niet in ons lichaam. Natuurlijk zijn alle ingrediënten in schoonheidsproducten grondig getest op veiligheid, maar het cumulatieve effect wordt over het hoofd gezien.

Halverwege de natuurlijke cosmetica

Natuurlijke cosmetica maakt een snelle opmars en steeds meer mensen komen tot het inzicht dat hun oude vertrouwde deodorant meer kwaad doet dan goed. De eerste stap die men vaak neemt is Google, alwaar men naarstig op zoek gaat naar natuurlijke cosmetica producten. Talloze aanbieders claimen de beste ‘natuurlijke’ cosmetica te hebben, maar deze producten bevatten vaak nog steeds chemicaliën, hetzij minder dan de reguliere cosmetica. Dat is dus al een stapje voorwaarts. Het lastige met volledig natuurlijke – of zelfs verse – cosmetica, is dat het een beperkte houdbaarheidsdatum heeft en niet te patenteren is, aangezien het een natuurlijk product is.

Hiermee zijn 100% pure producten voor grote investeerders niet interessant genoeg. Enerzijds moet er een patent op aan te vragen zijn, anderzijds moet er een lange houdbaarheidsdatum op zitten.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *