Wat je preventief kunt doen tegen het Corona-virus

Wat je preventief kunt doen tegen het Corona-virus

In de media worden we doodgegooid met het Corona-virus dat in China een ‘waar slagveld’ zou veroorzaken, waarbij mensen aan de lopende band besmet raken en er sprake zou zijn van een zeer besmettelijk virus.

Het is echter opmerkelijk dat het virus is gepatenteerd, waarmee een verzwakte vorm van het virus door middel van vaccinatie kan worden toegediend, waardoor het virus minder ziekteverwekkend is. Er gaan zelfs geruchten dat de Bill & Melinda Gates Foundation hierbij belangen zou hebben.

Zoals gebruikelijk in de medische wereld is vaccinatie naar mijn idee de wereld op zijn kop. We zouden juist moeten investeren in een gezond functionerend immuunsysteem, zodat we een virus(je) kunnen weerstaan.

Vragen die we onszelf moeten stellen zijn: is het virus wel zo dodelijk als ons wordt verteld in media? Moeten we echt wel zo bang zijn? Is dit niet de zoveelste poging om ons massaal te laten vaccineren en ons immuunsysteem nog verder te ondermijnen?

Weinig weerstand

De doden die in China zijn overleden als gevolg van het Corona-virus, waren voordat ze het virus opliepen, vrijwel allemaal oude mensen of ze waren reeds slachtoffer van een ander ziektebeeld, waardoor ze weinig weerstand hadden tegen het virus. Deze informatie heb ik uit tweede hand van een verpleegster in een ziekenhuis in Huwan. Zij gaf aan dat het vooral verzwakte mensen waren die overleden aan het virus.

Net zoals de virussen in het verleden, zoals de vogelgriep, SARS en MERS, is het waarschijnlijk dat ook het Corona-virus zoals dat nu woedt in het Chinese Wuhan weer naar de achtergrond verdwijnt naarmate meer mensen inzien dat alles zo gehyped wordt.

Wat je preventief kunt doen tegen het Corona-virus

Het laatste wat ik wil doen is een angstbeeld opwekken, zoals de media dat wel doen. Natuurlijk is het belangrijk het nieuws goed in de gaten te houden om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Vroeg of laat zal het virus wellicht ook de kop opsteken in Nederland.

Handhaaf de eerste preventieve sanitaire maatregelen wanneer het virus in Nederland opduikt, zoals:

  • Was je handen regelmatig met zeep en water of gebruik desinfecterende gel op alcoholbasis.
  • Raak je ogen, neus en mond niet aan met ongewassen handen.
  • Vermijd contact met mensen die ziek zijn, want het virus kan ook worden overgedragen als een besmet iemand nog geen symptomen vertoont.
  • Blijf thuis als je ziek bent, ook bij een gewoon griepje.
  • Dek je mond af bij hoesten, niezen en gooi tissues direct in de prullenbak.
  • Reinig en desinfecteer vaak aangeraakte objecten en oppervlakken.

Het virus verspreid zich vooral via de luchtwegen en de slijmvliezen, zo vertelde de Chinese verpleegster. Bij hun in het ziekenhuis volstond een eenvoudig mondkapje dus niet. Een volgelaatsmasker is bij hun nu verplicht wanneer ze direct met patiënten in contact zijn.

Investeer in je immuunsysteem

Natuurlijk is het belangrijk een goede weerstand te hebben tegen het Corona-virus. Investeren in je immuunsysteem is dus van essentieel belang. Onderstaand noem ik tips om je immuunsysteem sterker te maken, zodat je niet alleen een betere weerstand hebt tegen het Corona-virus, maar ook tegen een griepje of andere virusjes en infecties. Kortom, zorg dat je gezond bent!

Zorg voor een krachtige darmflora

Zoals je wellicht al weet is de darmflora van groot belang voor je weerstand. Hier wordt je voedsel verteerd en opgenomen in de bloedbaan. Een gezonde balans in je darmen is 85% van positieve darmbacterien-15% negatieve darmbacteriën. Wanneer deze percentages afwijken, is er sprake van een dysbiose, waarbij er een hogere gevoeligheid is voor een reeks van aandoeningen, zoals een verhoogde ontstekingsgevoeligheid, prikkelbare darmsyndroom, artritis enzovoorts.1

Voor een gezonde darmflora kun je een kwalitatief probiotica supplement nemen. Je kan ook zuurkool of kimchi eten voor een gezonde darmflora.

Voldoende vetzuren in gezonde verhouding

Zorg dat je voldoende vetzuren binnenkrijgt in een gezonde verhouding. In een westers dieet krijgen we veel te veel ontstekingsbevorderende omega 6 vetzuren binnen. Het is dus belangrijk om voldoende omega 3 vetzuren binnen te krijgen, of om natuurlijk de inname van omega 6 te beperken, wat redelijk eenvoudig is door bewerkt voedsel (fabrieksvoer) te vermijden.

Een omega 3 supplement kan bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem.2

Voldoende vitamine D

We weten allemaal wel dat vitamine D bijzonder belangrijk is voor onze gezondheid. In de wintermaanden, wanneer de zon aanzienlijk minder krachtig schijnt, is de weerstand van ons immuunsysteem aanzienlijk minder dan tijdens de zomer, wanneer de zon veelvuldig op onze huid schijnt, waardoor we vitamine D aanmaken.

Tijdens de wintermaanden is het dus belangrijk dat je een vitamine D supplement gebruikt om je immuunsysteem mee te versterken. Zeker gezien het feit dat het Corona-virus in de winter opduikt, is het verstandig preventief wat bij te slikken.

Antioxidanten en mineralen

Niet minder belangrijk is de inname van voldoende mineralen en antioxidanten. Verse groenten en fruit, volle granen (liefst glutenvrij), biologisch vlees en vrije-uitloopeieren zouden de basis moeten zijn van je dieet om je immuunsysteem te versterken.

Vooral groenten met een hoge ORAC-waarde zijn zeer krachtig bij de ondersteuning van je gezondheid. Kies voor verse kruiden zoals kruidnagels, kaneel, basilicum, oregano, tijm, gember en kurkuma.

MCT’s

MCT’s zijn ‘Medium Chain Triglycerides’ ofwel vetzuren met een middellange keten. Deze soort vetzuren komt van nature voor in kokosolie en is een krachtige booster van het immuunsysteem. Laurinezuur, dat overvloedig voorkomt in kokosolie, verandert in het lichaam in monolaurine, een stof met een krachtige antivirale en antischimmelwerking. Zet gebruik ik deze topkokosolie van Aman Prana.

Verminder stress

Stress is ‘wrecking’, zoals een Engelse vriend van me dat zo mooi noemt. Bij langdurige stress raakt het zenuwstelsel overprikkeld en krijg je last van micro-ontstekingen. Je voelt hier niets van op de korte termijn, maar veel mensen blijven hiermee doorlopen, totdat ze ziek worden.

Zeker in combinatie met fabrieksvoedsel en veel suiker kan stress een dodelijke combo zijn. Zorg voor voldoende ontspanning en voor een goede nachtrust om je immuunsysteem optimaal voor je te laten werken.

Zoals je ziet kun je eenvoudig investeren in je immuunsysteem, zodat je beter bestand bent mocht het Corona-virus hier in Nederland ook de kop opsteken. Wanneer je in redelijke gezondheid verkeert, hoef je niet bang te zijn. Heb je al gezondheidsissues en een verminderde weerstand, dan is het verstandig om voor gezondere voeding te kiezen en wellicht één of meerdere supplementen aan te schaffen om je immuunsysteem te ondersteunen.

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *