Professionele doe-het-zelf gezichtsmassage

gezichtsmassage

Ik heb altijd gezworen dat schoonheidsspecialistes magische handen hebben. De manier waarop ze je een gezichtsmassage geven en de crèmes en lotions in de huid masseren, – een toepassing waarbij het heel nauw komt met de juiste hoeveelheid druk – hun vingers die ‘tapdansen’ over je gezicht, het brengt je bijna in een trance-achtige toestand, waardoor ik (bijna) de pijnlijke extracties vergeet.

Blijkbaar is de manier waarop ze je masseren iets magisch, want een gezichtsmassage ontspant niet alleen je gezichtshuid, het vermindert tevens de wallen en vergroot je uitstraling. De experts van het Engelse beauty merk Liz Earle zweren bij hun behandelmethode, want ze oogsten alom lof. Onderstaand leer je hoe je zelf met de beproefde gezichtsmassage technieken jezelf of een ander kunt verwennen.

De Zonsopgang massage techniek:

Wat het doet: Het vermindert de spanning in je gezichtsspieren, verzacht de huid in de lijn-gevoelige gebieden zoals je voorhoofd.

Wanneer: Twee keer per dag, tijdens de normale reinigingsroutine.

Hoe geef je jezelf de Zonsopgang gezichtsmassage?

1.Reinig de gezichtshuid zoals gebruikelijk met een natuurlijke reinigingsmelk.

2.Warm wat verzorgende creme op tussen de vingertoppen. Werk het uit over het gezicht en voorhoofd met kleine, stevige, ronddraaiende bewegingen – dit zal helpen de gezichtsspieren te ontspannen vanuit meerdere hoeken.

3.Maak dan met je knokkels kleine, cirkelvormige bewegingen langs en onder de kaak en onder de jukbeenderen. Geef hier een iets diepere druk.

4.Masseer elke keer bij het reinigen minstens een minuut. Voeg een beetje water toe om de massage langer te laten duren.

De Vlinder massage techniek:

Wat het doet: Door de crème te verdelen over het gehele oppervlak van je handen  kan je in symmetrische “vlindervleugel” bewegingen zorgen dat de crème gelijkmatig wordt verdeeld over je gezicht en zorgt voor een gezonde gloed.

Wanneer: Elke ochtend.

Hoe geef je jezelf de Vlinder gezichtsmassage?

1.Neem een hoeveelheid voedende creme ter grootte van een bosbes en warm deze op tussen je handen.

2.Masseer van de nek naar boven, gebruik hierbij de lengte van je vingers over de wangen, kin en voorhoofd in symmetrische glijdende bewegingen.

3.Eindig door met de ruggen van je handen langzaam omhoog te vegen vanaf de kaaklijn met een constante druk om de bloedsomloop te stimuleren.

De Midnight Rose massage techniek:

Wat het doet: Simuleert de bloedstroom voor het slapen gaan, het brengen van een voedingsstof impuls aan huidcellen en ervoor te zorgen dat de huid wordt verfrist door ochtend.

Wanneer: Elke avond.

Hoe geef je jezelf de Midnight Rose gezichtsmassage?

  1. Druk met uw duimen tegen je onderkant van de wenkbrauwen. Druk omhoog en houd dit vast gedurende 10 seconden.
  2. Gebruik vervolgens je wijs- en middelvinger en duw de huid omhoog van onder de jukbeenderen. Oefen deze druk uit gedurende tien seconden en laat de vingers langzaam wegglijden richting de buitenste ooghoeken.
  3. Knijp in de huid langs de kaak met de duim en wijsvinger. Houd elk punt gedurende 5 tot 10 seconden vast en werk van de kin naar buiten.
  4. Vergeet niet de behandeling van je nek. Druk al je vingers onder het sleutelbeen en strijk naar buiten voor een zalige ontspanning.

Masseer vervolgens met kleine, stevige, draaiende bewegingen de rimpelserum in op de gewenste plaatsen.

Bonustips voor een gezichtsmassage

Om wallen te verminderen: De huid rond je ogen is aanzienlijk dunner, dus gebruik zachte trommelbewegingen met de vingertoppen bij de toepassing van je natuurlijke cosmetica producten om je vermoeid uitziende ogen te verjongen.

Om je teint te verbeteren: Na het aanbrengen van het Matcha gezichtsmasker spoel je het masker af met handlauw water. Geef je gezicht vervolgens een ‘wisseldouche’ door afwisselend met lauw en koud water de doorbloeding van je gezichtshuid te stimuleren. Geef je volledige gezicht daarna met kleine, stevige knijpbewegingen tussen duim en wijsvinger een nog stralender uiterlijk.

Bekijk alle artikelen over natuurlijke huidverzorging

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies