Natuurlijke behandeling voor psoriasis

natuurlijke behandeling psoriasis

Psoriasis is een huidaandoening die lastig te behandelen is, omdat de ernst en de hoeveelheid aangedaan oppervlak op het lichaam varieert van persoon tot persoon (deze ernst kan ironisch genoeg worden toegeschreven aan de conventionele medicatie voor deze huidaandoening). Wist je dat ongeveer 2% van de wereldbevolking psoriasis heeft?

Voor veel mensen is psoriasis een zeer vervelende huidaandoening die schaamte met zich meebrengt. Sommigen zouden nog niet overwegen een blouse met korte mouwen te dragen, al was het 35 graden. De duurste en agressiefste crèmes en medicijnen worden aangesleept om de symptomen maar te onderdrukken. Niets lijkt te helpen. Om die reden is het noodzakelijk eens vraagtekens te plaatsen bij de crèmes die door huisartsen en dermatologen wordt verstrekt om psoriasis de kop in te drukken.

Waarom conventionele psoriasis crèmes niet werken

Bij meest voorkomende psoriasis behandelingen worden gebruikelijke geneesmiddelen voorgeschreven, zoals steroïden (crèmes, zalven en injecties). Ze bevatten koolteer, een bijproduct van steenkool wanneer dit wordt gecarboniseerd om kool of vergast om steenkoolgas maken. Koolteer bevat chemische stoffen, PAK’s genaamd, polycyclische aromatische koolwaterstoffen. Deze chemicaliën kunnen kankerverwekkend zijn (ze hebben het potentieel om kanker te veroorzaken). Daarnaast zijn steroïde crèmes duidelijk iets wat je liever wilt vermijden. Niet alleen zijn ze ineffectief op lange termijn, ze zijn ook zeer giftig. Hoewel ze in eerste instantie werken, past het lichaam zich aan en treedt er al snel gewenning op. Deze synthetische steroïden, die worden opgenomen in de huid, vormen een aanzienlijke belasting op het bijniersysteem en kunnen, vooral op langere termijn, flinke schade aanrichten. Bovendien wordt door deze topische steroïden de huid flink dunner, waardoor het lichaam gevoeliger wordt voor invloeden van buitenaf. Het immuunsysteem verzwakt, met meer infecties tot gevolg. De huid zal hierdoor nog heftiger reageren op invloeden van buitenaf en de vicieuze cirkel is rond.

Deze zogenaamde effectieve conventionele behandelingen werken slechts door het onderdrukking van de psoriasis en pakken de oorzaken niet aan. Het gevolg is dat de psoriasis steeds sterker terugkomt.

Het natuurlijke alternatief voor medicatie

Voor degenen die op zoek zijn naar natuurlijke psoriasis behandelingen, hebben essentiële oliën hun waarde ruimschoots bewezen. Etherische oliën werken zijn sterk werkzaam voor celregeneratie; ze stimuleren de groei van gezonde cellen. Deze natuurlijke behandeling van psoriasis is geen wonderbaarlijk alternatief medicijn, aangezien psoriasis een ingewikkelde auto-immuunziekte is, die moet worden behandeld vanuit de darm, waarover ik het blog Leaky gut oorzaak van huidaandoeningen als eczeem en psoriasis? heb geschreven. De volgende essentiële olie melange kan echter wel helpen om de vervelende symptomen aanzienlijk te verminderen en de aandoening wat draaglijker te maken. In combinatie met een complementaire aanpak, inclusief voeding en herstel van de darmflora, kan het zowel van buitenaf als van binnen flink worden aangepakt.

Recept psoriasis olie:

  • 4 druppels lavendelolie
  • 3 druppels teatree-olie
  • 3 druppels kamille-olie
  • 3 druppels oregano-olie
  • 2 druppels bergamot-olie
  • 30 milliliter avocado-olie of jojoba-olie

Meng alles door elkaar en breng deze mix dagelijks aan op de aangedane gebieden. Een van de belangrijkste ingrediënten in dit natuurlijke recept is de oregano-olie. Studies hebben de geweldige ontstekingsremmende en antivirale eigenschappen aangetoond.(r)

Wees echter wel selectief bij de keuze van essentiële oliën. Veel goedkopere oliën zijn van inferieure kwaliteit en zullen niet het potentieel hebben een taaie aandoening als deze te behandelen. De beste merken voor etherische oliën vind ik persoonlijk De Levensboom, De Distilleerderij en Zwaantjes. Deze merken zijn bij mijn weten niet in de winkel verkrijgbaar, maar wel online. Mocht je een andere goede tip hebben, deel die dan even in de comments.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *